Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / (AFLYST) LIVESTREAMING AF THOMAS PIKETTY
For biblioteker
Navigation
 

(AFLYST) LIVESTREAMING AF THOMAS PIKETTY

Udgivet 06. januar 2020

EVENT FRA DET KGL. BIBLIOTEKS

INTERNATIONALE FORFATTERSCENE

Samtale mellem den franske stjerneøkonom og chefredaktør Rune Lykkeberg i Den Sorte Diamant onsdag den 27. maj kl. 20:00 – 21:30

Thomas Piketty (FR) og Rune Lykkeberg

Den verdenskendte franske økonom Thomas Piketty satte med Kapitalen i det 21. århundrede fokus på koncentrationen af rigdom hos de allerrigeste. Piketty er gæst i Den Sorte Diamant til en samtale med chefredaktør Rune Lykkeberg om opfølgeren til det, der blev kaldt en af århundredets vigtigste bøger. Den nye bog Kapital og ideologi handler om ulighedens historie og udkommer ultimo marts 2020.

Praktisk

DATO: onsdag den 27. maj kl. 20:00 – 21:30

Arrangementet livestreames til alle folkebiblioteker og ungdomsuddannelser i landet, og der kan sendes spørgsmål fra deltagerne direkte til hovedpersonerne på scenen i Diamanten.

Ideer til pre-event på det lokale bibliotek eller gymnAsie:

Inviter lokale politikere, meningsdannere eller borgere til en debat om ulighed, f.eks. med udgangspunkt i FN's Verdensmål.

Kl. 20:00-21:30 livestreames samtalen mellem økonom Thomas Piketty og chefredaktør Rune Lykkeberg. Live fra Dronningesalen i Den Sorte Diamant.

Den tiltagende globale ulighed har stået skarpt på den internationale dagsorden de seneste årtier. Den er blevet diskuteret på kryds og tværs, målt og vejet, og har været genstand for offentlig bekymring.

Thomas Piketty fik allerede som 22-årig sin ph.d. i økonomi fra London School of Economics og gjorde lynkarriere med adskillelige hædersbevisninger og priser. Hans internationale gennembrud skete med bogen Kapitalen i det 21. århundrede i 2013, som har solgt mere end 2,5 millioner eksemplarer på verdensplan. Bogen høstede stor opmærksomhed og i et omfang, der sjældent er set med nogen andre økonomibøger.

Kapital og ideologi er på én gang en genfortælling af verdenshistorien, en skarp kritik af nutidens politik og et dristigt bud på et nyt og mere fair økonomisk system. Mens Kapitalen i det 21. århundrede dokumenterede stigningen i ulighed, analyserer han i Kapital og ideologi ulighedens historie - og fremhæver, hvordan forskellige ideologier har opretholdt uligheden gennem et årtusinde. Bogen var ved udgivelsen en begivenhed og er uomgængelig læsning for dem, der både vil have en kritisk forståelse af det bestående samfund og et sprog til at tale om en mere retfærdig fremtid.


Rune Lykkeberg er uddannet i litteraturvidenskab og filosofi fra Københavns Universitet og har en lang journalistisk karriere bag sig. Siden 2016 har han fungeret som chefredaktør for Dagbladet Information. Han har gennem årene beskæftiget sig indgående med vestens politiske, intellektuelle og kulturelle tilstand, og har tidligere interviewet Piketty

International Forfatterscene vil med internationale og dagsordensættende gæster udfordre publikums eksisterende holdninger og inspirere til meningsdannelse. Med både klassisk dannelse, digital dannelse og meningsdannelse i centrum er det derfor helt oplagt, at serien finder sted på Danmarks nationalbibliotek, hvis rolle det blandt andet er at gøre kulturarv og oplysning tilgængelig for den brede danske befolkning.

Hvis du har spørgsmål til arrangementet, er du velkommen til at kontakte Sarah van Gellekom svge@kb.dk.