Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Lokal markedsføring der virker
For biblioteker
Navigation
 

Lokal markedsføring der virker

Udgivet 5. maj 2010

Af Susanne Linton

Skab synlighed. Gør det løbende og i samarbejde med andre. Det var det overordnede budskab på n-dagen 27. april, hvor ikke mindst lokal markedsføring var i fokus. Men det er også vigtigt, at alle dine kolleger også tænker ’netmusik’ hver gang en cd er slidt, udlånt, bortkommet eller aldrig indkøbt - der et attraktivt alternativ for brugerne på nettet!

Frank Helenius, Aalborg Bibliotekerne, lagde ikke skjul på, at det var en ’bekymrende’ statistik for den lokale og regionale andel af downloads, der lå bag beslutningen om at lave en slags ’Crazy (netmusik-)Days’ i det nordjyske.

Frank fortalte sammen med kollegaen Erling Lykke, også Aalborg, og Claus Teglgaard, Odense Centralbibliotek, om lokalt engagement, der giver pote i form af en kraftig stigning i brugen af netmusik.

De nordjyske medier blev tiltrukket af den øgede og koordinerede markedsføring. Det er også en fordel, hvis bibliotekerne blot vælger at prioritere emnet på web – altså linke til netmusik.dk fra forsiden. Mange bække små …

Den naturlige samarbejdspartner
Men langt bedre resultater kan skabes i samarbejde med lokale aktører og partnere. Links fra symfoniorkestre og lokale musiksteders sites med direkte relevans for aktuelle arrangementer er blandt de afprøvede tiltag.

Dette er også budskabet fra Randers Bibliotek, hvor Kasper Hagel Madsen dokumenterede udbredt succes med at etablere kontakt til de lokale spillesteder. Biblioteket er gået væk fra selv at arrangere koncerter og til at være en naturlig samarbejdspartner for det lokale musikliv bl.a. med udgangspunkt i netmusik.dk.

På Fyn er de også godt i gang. Odense Centralbibliotek satser i øjeblikket på at øge netmusik.dk´s udbredelse med et ’rejsehold’ bestående af et par musikbibliotekarer, der rejser rundt til de andre fynske biblioteker for at klæde kollegerne på, så de kan formidle servicen til brugerne og dermed også indirekte øge brugen.

Klip og kopiér
En ny folder med markedsføringstips blev uddelt på n-dag. Her kan bibliotekerne frit låne, klippe og klistre alle ideerne, som bl.a. har været brugt i Nordjylland. Og så har Vejle Bibliotekerne produceret en netmusik-reklamefilm, som man kan få adgang til at vise på sit eget site (mod betaling) ved henvendelse til Vejle Bibliotekerne

Læs mere om Bibliotekerne på Toppens markedsføringskampagne. (link udløbet)

Læs mere om Odense Centralbibliotek, Musikbibliotekets markedsføringskampagne.
(link udløbet)

PR-PIXI med tips til markedsføring (link udløbet)