Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Lukas Graham hitter på biblioteket
For biblioteker
Navigation
 

Lukas Graham hitter på biblioteket

Udgivet 15. januar 2013

Mere end 10 millioner gange sidste år downlånte danskerne sange og albums på bibliotekernes digitale musiktjeneste Bibzoom. Mere end 20.000 forskellige kunstneres musik er der blevet lyttet til og allerøverst på Top 10-listen finder man danske Lukas Graham, som den mest populære musiker. Se resten af top 10-listen her.

Sange som Ordinary Things og Drunk In The Morning er i en lind strøm blevet højhastigheds-downloadet fra Bibliotekernes musiktjeneste Bibzoom. Lukas Graham har nemlig også her taget danskerne med storm i 2012:

”Lukas Grahams musik er den, der er blevet lyttet til absolut flest gange. På de næste pladser kommer verdensnavne som Adele og Bruce Springsteen, mens listen i det hele taget tegner et fint billede af, at danskerne har en bred musiksmag,” fortæller Niels Mark, hovedmusikredaktør hos Bibzoom. Han har sammen med Bibzooms andre musikredaktører netop fået tallene for 2012. Mere end 20.000 forskellige kunstneres musik er der blevet hentet og lyttet til fra bibliotekernes musiktjeneste:

”Vi er meget tilfredse med, at det ikke bare er et lille udvalg af kunstnere, som folk henter musik med. På Bibzoom har vi stort fokus på også at give plads til ny og smal musik. Og via eksempelvis lytterguides være med til at åbne brugernes øjne for musik, de ikke kendte til før. Det store antal forskellige kunstnere viser, at vi er godt på vej. Og i det hele taget viser det sig at det brugermønstre vi kendte fra de fysiske udlån, hvor man starter med at låne populær musik og så herefter går på opdagelse i ny og mere smalle musikgenre, det går igen online.” siger Niels Mark.

Top 10-listen for bibliotekernes musiktjeneste Bibzoom ser sådan ud:

 1. Lukas Graham.
 2. Adele
 3. Bruce Springsteen
 4. Medina
 5. Pink Floyd
 6. Tina Dickow
 7. Coldplay
 8. Leonard Cohen
 9. Madonna
 10. Elvis Presley

Lige uden for top 10 finder man danske navne som:

11. Outlandish
14. LOC
15. Nephew
16. TV-2


Se mere på Bibzoom.

Om Bibzoom:

Biblioteksloven § 1

Folkebibliotekernes formål er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved at stille bøger, tidsskrifter, lydbøger og andre egnede materialer til rådighed, herunder musikbærende materialer

 • Bibzoom rummer alt fra de nyeste hits til Mozart. I alt findes der mere end 10 mio. musiknumre, og antallet øges hele tidenMusik, der hentes på Bibzoom, afregnes i overensstemmelse med pladeselskaberne og KODA (musikernes og komponisternes organisation).
 • Bibzoom er et nationalt samarbejde og fungerer som bibliotekernes fælles platform for musik og musikformidling.
 • Musikformidling på Bibzoom leveres af musikredaktører fra landets
 • musikbiblioteker og er med til at gøre danskerne musikalsk klogere og mere nysgerrige.
 • Bibzoom er bibliotekernes digitale musiktjeneste. Bibzoom er styret af et konsortium bestående af repræsentanter fra hhv. Odense Centralbibliotek, Herning Bibliotekerne, Aabenraa Bibliotekerne, Det Kongelige Bibliotek og Statsbiblioteket. Statsbiblioteket er juridisk og økonomisk ansvarlig. Formandskabet ligger hos Aabenraa Bibliotekerne.

Kontaktinformation:
Niels Mark, Hovedredaktør Bibzoom Direkte: 44 52 57 42 - Mobil: 60 69 38 88