Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Lyndepoter 2009 på vej til bibliotekerne
For biblioteker
Navigation
 

Lyndepoter 2009 på vej til bibliotekerne

Udgivet 12. august 2009
Lyndepoter 2009 på vej til bibliotekerne

Læn dig tilbage og slap af - lyndepoterne er snart på landevejen. På billedet ses illustrationen, der markedsfører materialer på tyrkisk.

Af Eva Fahnøe Buch

Om kort tid starter  BiblioteksCenter for Integration udsendelsen af de første lyndepoter, der omfatter materiale indkøbt i 2009 på niveau-1-sprogene: arabisk, bosnisk/kroatisk/serbisk, tyrkisk, persisk og urdu. Depoterne er sammensat af en blanding af bøger, musik og film for børn og voksne. Bibliotekerne vil modtage advis om udsendelserne ugen inden på sædvanlig vis.

Alle depoter vil have nye markedsføringsmaterialer vedlagt. Det drejer sig denne gang om postkort/bogmærker.

Udsendelsesplanen for lyndepoterne 2009 ser således ud:

  • Uge 33: Urdu
  • Uge 37: Arabisk
  • Uge 40: Bosnisk/kroatisk/serbisk
  • Uge 44: Tyrkisk
  • Uge 47: Persisk

Vi har ændret lidt på ugerne, så der bliver mere luft imellem udsendelserne.

Med hensyn til årets indkøb på de forskellige niveau-1 sprog kan der knyttes følgende kommentarer:

Urdu

Det er igen i år lykkedes at få et godt og varieret udvalg. Der er en bred sammensætning af gode romaner, og børnematerialerne bliver stadig bedre. Vi har bl.a. købt Stig Dalagers biografiske roman om H.C. Andersen, og et godt udsnit af faglitteratur, f.eks. et leksikon særligt for kvinder. De populære ”bollywood-film” mangler heller ikke …
Købt: 226 titler - 2.004 eksemplarer

Arabisk

De arabiske materialer består igen i år af et bredt udvalg inden for genrer og emner. Der er mange nye romantitler af såvel arabisksprogede som oversatte titler, og også faglitteraturen spænder bredt, f.eks. en biografi om Dalai Lama, kogebøger i håndterbare formater, og en bog om danske arkitekter. Der er et godt udvalg af børnebøger, flest til mindre børn, og igen i år har vi købt film til både børn og voksne og en enkelt populær fjernsynsserie.
Købt: 300 titler – 3.000 eksemplarer

Bosnisk/kroatisk/serbisk

Et godt udvalg inden for alle genrer – voksne kan læse Stieg Larsson på serbisk eller en biografi om Barrack Obama, og for børnene er der fine billedbøger, herunder de meget populære med klapper, der kan løftes.
Købt: 220 titler – 2.270 eksemplarer

Tyrkisk

Der er et fint udvalg af nye tyrkiske romaner, heriblandt bestsellere og spændingsbøger. Der er købt lækre kogebøger, bøger om børneopdragelse og om islam, og et varieret udbud af musik og film. Til de større børn er der bl.a. sidste bind af Philip Pullman’s trilogi.
Købt: 255 titler – 2.305 eksemplarer

Persisk

På persisk er der indkøbt et godt udvalg af nye romaner – både med persisk som originalsprog og oversatte titler, hvoraf flere har fået priser. Også faglitteraturen en bredt sammensat, og de efterspurgte emner er repræsenteret. Der er nye lydbogstitler og blandt filmene kan særlig en film om Ahmad Mahmoud fremhæves. Der er et godt udvalg af børnebøger, hvor enkelte har sider, der kan foldes ud.
Købt: 265 titler – 2.730 eksemplarer

Udsendelse af fælleskøb

Udsendelse af fælleskøbet er allerede godt i gang, og urdumaterialerne er næsten ekspederet. Der er i år også købt ind på sprogene kurdisk (både sorani og kurmanci), russisk, somali, tamil og vietnamesisk – og også på disse sprog er katalogiseringen godt i gang, så der snart er nye titler at låne.