Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Lyttelounge hittede på årets Roskilde
For biblioteker
Navigation
 

Lyttelounge hittede på årets Roskilde

Niels Mark, ansv. redaktør, Bibzoom Musikredaktion

Festivalerne bliver til stadighed en mere og mere markant del af det danske musiklandskab. Af samme grund har promoveringen af musikfestivaler lige fra begyndelsen været et fokusområde for Bibzoom. I tætte partnerskaber med en række af de større musikfestivaler og med repræsentanter fra landets biblioteker producerer redaktionen for Bibzoom løbende festivalguides.

Det samme har tidligere været gjort med Roskilde Festival, men med den kolossale mediebevågenhed som netop Roskilde Festival har, skal der anderledes initiativer til for at fange opmærksomheden - både før og under festivalen.

I et tæt samarbejde med Danmarks Rockmuseum og Roskilde Bibliotekerne udviklede Bibzoom derfor en lyttelounge der kunne besøges under festivaldagene. Men udover at være en fysisk lounge under festivalen var lytteloungen også en virtuel platform på Bibzoom, som skulle inspirere brugerne i valget af koncerter under årets festival.

Lyttelounge rustede festivalgængerne til årets Roskilde Festival

For at ruste festivalgængerne bedst muligt til de mange koncerter på årets Roskilde, producerede medarbejdere fra Roskilde Bibliotek korte portrætudsendelser med anekdoter om hvert enkelt band fra årets Roskilde Festival-program. De såkaldte speedtalks er ultra korte udsendelser med inspirerende anekdoter og historier om det pågældende musiknavn.

Overvældende succes
Bibzoom er platformen for samtlige af de over hundrede bandudsendelser, og trafikken viser med al tydelighed, at brugerne tog ideen til sig. Mere end 10.000 gange har brugerne været en tur på Bibzoom for at høre speedtalks fra den virtuelle Lyttelounge. Så noget tyder på, at det er lykkedes at vække festivalgængernes opmærksomhed på trods af den enorme mængde information, der omkranser Roskilde Festivalen.

Hvad nu?
Alle udsendelserne ligger fortsat tilgængelige på Bibzoom, så tag en tur forbi Lytteloungen på Bibzoom. Udover at være informantive og interessante, er der også rig lejlighed til at bruge udsendelserne i forbindelse med quizzer og andre musiklege under firmafesten eller hjemme på gaden.

Kig ind på Bibzoom.dk og søg etfter Roskilde Festival 2014 eller følg linket her.(link udløbet)