Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Markedsføringsmaterialer til lanceringen
For biblioteker
Navigation
 

Markedsføringsmaterialer til lanceringen

Udgivet 11. maj 2012

Af Heidi Reidel Sørensen

BibZoom leverer som altid materiale til markedsføringen i biblioteksrummet. Vi foretager dog nogle ændringer og flytter hoveddelen af kampagnen ud på nettet. Vi er et digitalt produkt, og det giver stor mening at møde nye brugere der, hvor de er.

Standardmateriale skal BESTILLES
Der har tidligere været problemer med for meget og for lidt materiale på de enkelte biblioteker og deres filialer. Dels for at imødekomme dette, og dels fordi vi ikke har ubegrænsede midler til rådighed til materialer, skal bibliotekerne denne gang selv bestille et antal standardkasser svarende til deres behov. Vi sender ud efter først-til-mølle-princippet så længe lager haves. Det bliver muligt at bestille materiale fra uge 20.

Digitale materialer
BibZoom leverer naturligvis færdigstrikkede webbannere med både den nye BibZoom-ugle og kampagnematerialet. Herudover vil vi levere en mindre præsentation til storskærme. Digitalt materiale frigives i uge 22.

Der vil i forbindelse med kampagnen blive fremstillet en eller flere reklamespots. De forventes først færdige tidligst den 15. juni og vil blive sendt ud til bibliotekerne og distribueret gennem alle kanaler straks derefter.

Ekstra materiale
Vi har gjort os mange overvejelser omkring fx t-shirts og bannere, men det bliver ikke materiale, vi kan tilbyde i denne omgang – heller ikke som tilkøbsmulighed. Vi leverer dog trykfiler i uge 20, så bibliotekerne selv kan trykke materiale. Et stort banner til en facade kan fx leveres til under 1000 kr. Mindre, hvis flere biblioteker går sammen.

Til kampagnen på Næstved bibliotek leverer vi desuden konkurrenceflyers til en lokal konkurrence. InDesign-filen til denne konkurrence vil også være tilgængelig for alle biblioteker fra uge 20, så I nemt og hurtigt kan tilpasse den med jeres eget navn og egen præmie.

VIGTIGT – BibZoom-ordbogen
Organizer er yt – BibZoom er in og BibZooms mobil app hedder Shuffle. Der er mange nye ting at vænne sig til, og i løbet af maj måned udgiver vi en oversigt over, præcis hvilke termer, slogans og betegnelser, der er gyldige. Vi beder jer på det stærkeste om at sikre, at alle fremadrettet bruger de korrekte betegnelser.

Bibliotekernes værktøjskasse
BibZoom arbejder tæt sammen med et pressebureau om lanceringen. En del af udbyttet af dette samarbejde bliver konkrete værktøjer til at skaffe presseomtale, fx best practice guides og pressemeddelelser. Vi samler dette i en ”værktøjskasse” sammen med grafik, trykfiler, slogans, kommunikationsguides og andet godt. Værktøjskassen vil løbende blive opdateret, og vi skal naturligvis nok fortælle, når vi fylder mere i.

Hvis I vil være helt sikre på at få det hele først, så tilmed jer BibZooms nyhedsgruppe for grafik HER.

Det hurtige overblik
Bibliotekernes værktøjskasse opdateres løbende. Alle frigivelser og tilføjelser annonceres i For Biblioteker.

Uge 20:

  • Fysiske materialer kan bestilles (annonceres i For Biblioteker)
  • Trykfiler frigives
  • InDesign-fil med konkurrenceflyer frigives

Uge 22:

  • Digitale materialer frigives

Uge 25:

  • Reklamespots forventes klar