Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Massiv nyudvikling af Bibzoom World
For biblioteker
Navigation
 

Massiv nyudvikling af Bibzoom World

Udgivet 6. september 2012

Af Nicola Ravden

I forlængelse af relanceringen af Bibzoom i juni 2012 sættes der nu et særligt fokus på Bibzoom World.

Udviklingsfokus på Bibzoom World
Der er indgået en udviklingsaftale med vores indiske udviklingsteam, der bl.a. betyder at formidlingsdelen af World får et større kvalitets- og designløft. Forbedringerne vil bl.a. betyde meget bedre eksponering og søgbarhed af artikler, lytteguides, anbefalinger etc. Samtidigt er der iværksat en omfattende digitalisering, der skal sikre, at omfanget af film, musik og bøger øges markant. Der er selvsagt ikke megen værdi i infrastruktur og applikationer uden indhold!

Videreudviklingen af World stater medio september.

Bibliotekerne vil have World
I World redaktionen er vi særligt glade for, at vi i den seneste tid har fået mange indikationer på, at visionen om at skabe verdens første digitale indvandrerbibliotek deles af mange. Indikationerne omfatter både stigende besøgstal og interesse fra bibliotekernes side, både i Danmark og resten af Norden. I august startede et skandinavisk biblioteksprojekt omkring fælles indkøb af bøger, musik og film fra hele verden. Hovedfokus er indkøb af fysiske materialer, men alle materialer indkøbes så vidt muligt med henblik på digitalisering og streaming - bl.a. via Bibzoom World. Når det fremadrettet bliver muligt at skaffe e-bøger og digitale film direkte fra de producerende lande, vil World straks være på pletten.

Nyt formidlingsprojekt
Kulturstyrelsen har via udviklingspuljen givet støtte til det nye formidlingsprojekt Del Din Stemme. Projektets omdrejningspunkt er at få frivillige flersprogede borgere inddraget i formidlingen af litteratur, film og musik på World. Da projektet søger at inkludere flest mulige borgere, vil formidlingen ske via artikler, anmeldelser samt pod- og videocasts.

Læs mere om projekt Del Din Stemme >>

Besøg Bibzoom World >> (link udløbet)