Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Nu må bibliotekerne sætte RFID-chips i Bibliotekscenter for Integrations materialer
For biblioteker
Navigation
 

Nu må bibliotekerne sætte RFID-chips i Bibliotekscenter for Integrations materialer

Udgivet 21. februar 2012

Af Eva Buch

Vi er fra mange biblioteker gennem de sidste par år i stigende grad blevet bedt om at forholde os til tyverisikring af vores materialer i depoterne med chips. Det har været en længere proces: først skulle chips være så udbredt i bibliotekerne, at det gav mening at følge trop, og dernæst skulle vi sikre, at systemerne var så standardiserede, at vores eventuelle chips kunne anvendes i hele landet uden problemer. Dette er nu på plads.

Derudover var der også en økonomisk og en ressourcemæssig udfordring i forbindelse med at forsyne SBCIs samling med chips – det meste af samlingen befinder sig konstant ude i bibliotekerne. Som et forsøg indgik vi en aftale med Københavns Biblioteker om, at de satte chips i vores materialer, når de lånte vores depoter, og vi betaler udgiften til chips. Dette har nu fungeret i en længere periode, og vi vil nu gerne udbrede ordningen, så andre biblioteker får samme mulighed.

Hvis man ønsker at deltage i denne ordning, er der et par forudsætninger:

  • Der skal bruges neutrale chips uden lokale logoer og bomærker.
  • I chippen skrives SBCIs biblioteksnummer (820012) og materialets stregkode.
  • Efterfølgende sendes faktura til Statsbiblioteket på de chips, der er anvendt.