Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Materialer til etniske minoriteter - fælleskøb 2012
For biblioteker
Navigation
 

Materialer til etniske minoriteter - fælleskøb 2012

Udgivet 1. december 2011

Af Eva Fahnøe Buch

Indkøbssamarbejdet er et tilbud til folkebiblioteker og skolebiblioteker om fælles indkøb af materialer til etniske minoriteter. BiblioteksCenter for Integration foretager materialevalg, indkøb og katalogisering.

Bestillingsfrister
Arabisk: 16. januar 2012
Øvrige sprog: 1. februar 2012

I 2012 omfatter tilbuddet BiblioteksCenter for Integrations niveau 1 og udvalgte niveau 2 sprog. Det vil sige, at der købes ind på de fem største sprog og de mindre sprog, der har været størst efterspørgsel på i samlingen i 2011.

Tilbuddet i 2012
Der købes ind på følgende sprog: Arabisk, bosnisk/kroatisk/serbisk, persisk, polsk, russisk, somali, tamil, tyrkisk, urdu (hindi, panjabi).
Så vidt muligt købes både bøger, musik og film for børn og voksne.

De seneste år har vi tilbudt hindi "Bollywood" film, der også er meget populære blandt de pakistanske lånere, fordi urdutalende sagtens kan forstå hindi. Urdu er det officielle sprog i Pakistan. Da mange af de pakistanske lånere stammer fra Punjab og taler panjabi hjemme, tilbyder vi udover urdu- og hindifilm også film på panjabi.

Praktiske linksSproggrupper i bibliotekets lokalområde
Bibliotekerne kan se en oversigt udarbejdet af Danmarks Statistik over, hvilke lande indvandrerne/flygtningene i kommunen stammer fra her.Kontaktinfo
For yderligere oplysninger om indkøbssamarbejdet ring til 4473 4604 eller send en mail til sbci@statsbiblioteket.dk