Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Materialer til etniske minoriteter - fælleskøb 2010
For biblioteker
Navigation
 

Materialer til etniske minoriteter - fælleskøb 2010

Opdateret 6. januar 2010

Af Eva Fahnøe Buch

Indkøbssamarbejdet er et tilbud til folkebiblioteker og skolebiblioteker om fælles indkøb af materialer til etniske minoriteter. BiblioteksCenter for Integration foretager materialevalg, indkøb og katalogisering.

Bestillingsfrister

  • Arabisk: 15. januar 2010
  • Øvrige sprog: 1. februar 2010

Nyheder

I år omfatter tilbuddet BiblioteksCenter for Integrations niveau 1 og niveau 2 sprog. Det vil sige, at der købes ind på de fem største sprog og de fem mindre sprog, der har været størst efterspørgsel på i samlingen i 2009.
Læs mere om sprogvalget i 2010

Tilbuddet i 2010

Der købes ind på følgende sprog: Arabisk, bosnisk/kroatisk/serbisk, persisk, polsk, russisk, somali, tamil, tyrkisk, urdu (hindi, panjabi) og vietnamesisk.

Så vidt muligt købes både bøger, musik og film for børn og voksne.
De seneste år har vi tilbudt hindi "Bollywood" film, der er meget populære blandt de pakistanske lånere, fordi urdutalende sagtens kan forstå hindi. Urdu er det officielle sprog i Pakistan. Da mange af de pakistanske lånere stammer fra Punjab, og taler panjabi hjemme, tilbyder vi udover urdu- og hindifilm også film på panjabi. Som noget nyt regner vi med at tilbuddet i 2010 omfatter russiske lydbøger.

Sproggrupper i bibliotekets lokalområde

Bibliotekerne kan bestille en oversigt udarbejdet af Danmarks Statistik over, hvilke lande indvandrerne/flygtningene i kommunen stammer fra. Send os en mail og vi laver et udtræk for din kommune.

For yderligere oplysninger om indkøbssamarbejdet ring til 4473 4604 eller send en mail til sbci@statsbiblioteket.dk.