Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Materialer til sproglige minoriteter - fælleskøb 2015
For biblioteker
Navigation
 

Materialer til sproglige minoriteter - fælleskøb 2015

Publiceret 12. december 2014

Af Eva Fahnøe Buch

Indkøbssamarbejdet er et tilbud til folkebiblioteker og skolebiblioteker om fælles indkøb af materialer til etniske minoriteter. BiblioteksCenter for Integration foretager materialevalg, indkøb og katalogisering.

Bestillingsfrister

Arabisk: 15. januar 2015
Øvrige sprog: 1. februar 2015

I 2015 omfatter tilbuddet BiblioteksCenter for Integrations niveau 1 og udvalgte niveau 2 sprog. Det vil sige, at der købes ind på de fem største sprog og de mindre sprog, der har været størst efterspørgsel på i samlingen i 2014.

Tilbuddet i 2015

Der købes ind på følgende sprog: arabisk, bosnisk/kroatisk/serbisk, persisk, polsk, russisk, tamil, tyrkisk, urdu (hindi, panjabi), vietnamesisk.

Så vidt muligt købes både bøger, musik og film for børn og voksne.

De seneste år har vi tilbudt hindi "Bollywood" film, der er meget populære blandt de pakistanske lånere, fordi urdutalende sagtens kan forstå hindi. Urdu er det officielle sprog i Pakistan. Da mange af de pakistanske lånere stammer fra Punjab og taler panjabi hjemme, tilbyder vi udover urdu- og hindifilm også film på panjabi.

Sproggrupper i bibliotekets lokalområde

Bibliotekerne kan se en oversigt udarbejdet af Danmarks Statistik over, hvilke lande indvandrerne/flygtningene i kommunen stammer fra.

For yderligere oplysninger om indkøbssamarbejdet ring til 4473 4604 eller send en mail til sbci@statsbiblioteket.dk.