Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Mediestream Folkebibliotek 2018
For biblioteker
Navigation
 

Mediestream Folkebibliotek 2018

Udgivet 6. december 2017

Det Kgl. Bibliotek åbner nu for, at dit bibliotek kan forlænge eller nyoprette abonnement på Mediestream Folkebibliotek i 2018. Tjenesten har blot fire måneder på bagen, men allerede nu har fire mio. borgere ved 66 biblioteker haft mulighed for at dykke ned i de digitale historiske avissider, som Mediestream tilbyder. Vi håber på mindst lige så stor en udbredelse af tjenesten i det kommende år. Så nu er det tid at tegne eller gentegne abonnement.

Millionvis af historiske danske avissider
Mediestream Folkebibliotek åbner op for brugernes adgang til over seks millioner digitaliserede danske avissider fra perioden 2018 til 2001. De mange sider er fordelt på 67 avistitler. Alene i 2017 er antallet af sider vokset fra 4,5 til 6,5. mio. Mediestream tilbyder i forvejen ca. fem mio. sider fra tiden før 1919, som ligger frit tilgængelige for alle. Det samlede tilbud til dit biblioteks brugere ligger altså langt over ti millioner avissider fra 1749 til 2001.

Danmarkshistorien fortalt i danske aviser
Mediestream Folkebibliotek er et stærkt værktøj for historieinteresserede, slægtsforskere og for dig, som gerne vil dykke ned i de små og store fortællinger i danmarkshistorien. Det kan være alt lige fra befrielsen, månelandingen eller dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, til din slægt eller avisannoncen for Ota Solgryn fra 1933. I Mediestream venter de små og store historier på dig. Historien fortalt af lokale og landsdækkende aviser i århundreder.

Fri benyttelse – download, personlig kopi
Når dit bibliotek abonnerer på Mediestream Folkebibliotek, åbner vi for fri og ubegrænset brug af tjenesten på alle bibliotekets lokationer. Tjenesten er en såkaldt ”walk-in”-tjeneste, hvor adgangen er styret på IP-adresser, som vi kender det fra en række andre bibliotekstjenester. Dit bibliotek angiver, hvilke IP-adresser, som skal kunne tilgå Mediestream, og Det Kgl. Bibliotek åbner for de angivne adresser. Dit biblioteks brugere kan herefter frit søge, downloade, kopiere digitalt eller printe fra Mediestream.

Abonnement
Når dit bibliotek abonnerer på Mediestream Folkebibliotek, sker det på årlig basis. Et abonnement åbner for alle dit biblioteks brugere på alle bibliotekets lokationer i din kommune. Prisen for 2018 er uændret ifht. 2017. Det koster fem øre pr. kommunal borger (kr. 0,05).

Markedsføring
Det er vigtigt, at dit bibliotek synliggør tjenesten for brugerne. For at understøtte dit biblioteks markedsføring har vi produceret en række illustrationer og tekster til dit biblioteks website og til sociale medier. Webbannerne er optimeret til DDB's seneste version af CMS, og illustrationerne til sociale medier er ligeledes tilpasset de gængse formater.

Support og søgetips
Har du brug for informationer, søgetips, PR-materialer eller andet, er du meget velkommen til at kigge forbi supportwebsitet for Mediestream Folkebibliotek. Her har vi samlet, hvad dit bibliotek har brug for, når I skal sikre den bedste synlighed og formidling af Mediestream Folkebibliotek.

Du er også velkommen til at kontakte os på

ForBiblioteker@kb.dk - 8946 2114