Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Mad, middag og mennesker på biblioteket
For biblioteker
Navigation
 

Mad, middag og mennesker på biblioteket

Udgivet 22. maj 2012


Foto: Expat Dinner på Nørrebro

Redigeret af Susanne Bodil Hodges med fotos af Rolf Henriksen

Den 10. maj 2012 blev der afholdt Expat Dinners på biblioteker over hele landet. Statsbiblioteket var inviteret til bords hos Nørrebro Bibliotek. Børnebibliotekar og Eventmager Stine Fugl fortæller her om oplevelsen.

Foto: Stine Fugl byder velkommen

Expat Dinner på Nørrebro
Efter en hektisk dag med at hente borde og stole, rydde børnebiblioteket, købe saft og blomster og finde servietter og engangsservice fra skjulte gemmer og dække borde, blev det endelig aften. En farverig aften, som klart var al knokleriet værd.

60 glade og forventningsfulde mennesker i alle aldre kom gående med fade og skåle og et utal af sprog i tasken.
Vi mødtes i midten, ved bordet med alle lækkerierne, drak saftevand og snakkede et fælles engelsk om alt og ingenting, om mad og arbejde, om studier og hjemlande, om at rejse til Danmark og om at bo her.

Der blev smagt på karrysild og marmorkage, på fyldte vinblade, tunmousse, krydrede gryderetter og laksesalat, og risengrøden var væk på få sekunder i lækkersultne børnemunde.

Vi spiste meget, holdt os på fyldte maver, grinede og fortalte historier fra nær og fjern. Vi udvekslede adresser og telefonnumre og lavede aftaler om fremtidige møder.

Og ikke mindst så vi glæder os allerede til næste gang.

Med venlig hilsen Stine Fugl

Foto: Expat Dinner på Nørrebro Bibliotek

Mere om Expat Dinners
Expat Dinners er et af flere nye bibliotekstiltag rettet mod expats - eller newcomers - som de også kaldes. Formålet er at knytte bånd imellem danskere og newcomers samt sætte fokus på biblioteket som bro til lokalsamfundet og et uomgåeligt videns- og kultursted for nytilflyttede udenlandske arbejdere og deres familier.