Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Midnatsåbent
For biblioteker
Navigation
 

Midnatsåbent

Udgivet 18. november 2014

Af Ulla Eltang Sylvestersen, projektmedarbejder, Statsbiblioteket

Det vrimlede med folk til Midnatsåbent på Statsbiblioteket
Faklerne lyste op og viste vej mod indgangene, da Statsbiblioteket onsdag den 5. november lod dørene være åbne indtil midnat. De studerende tog godt imod eventen, der viste sig at blive både et tilløbsstykke og en stor succes.

Midnatsåbent afhjælper luksusproblem

Statsbiblioteket lider under et luksusproblem! Der er ikke studiepladser nok til at opfylde den enorme efterspørgsel, der er på studiepladser. Hver dag går flere forgæves, da der er rift om de mange eftertragtede pladser. Som et forsøg holdt Statsbiblioteket derfor åbent til midnat en dag først i november, hvor der var god tid til studierne, mens der blev hygget ekstra om de studerende.

De besøgende flokkedes
Det blev en enorm succes! Da klokken nærmede sig 18, fyldtes biblioteket med de næsten 500, der havde tilmeldt sig aftenens menu. Rundt omkring i biblioteket spredte duften sig, da de studerende nød en af de fire forskellige slags suppe, der blev serveret. Da skålene var tomme, og alle var mætte og tilfredse, blev aftenens studier genoptaget i både grupperum, læsesale og Loungeområdet.

Enhver, der lagde vejen forbi biblioteket denne aften, fornemmede straks, hvordan det emmede af liv og glade mennesker. Hele aftenen igennem var der stor søgning på alle studiepladser, og der blev arbejdet både flittigt og ihærdigt i hele huset. Besøgstallet for døgnet, hvor der blev afholdt Midnatsåbent afslørede, at der var ca. 700 flere besøgende på Statsbiblioteket end onsdagsdøgnet ugen forinden.

Faglig sparring og tårnkig
Som en ekstra service stillede Statsbiblioteket en håndfuld fagspecialister til rådighed. Fra klokken 16 sad de klar til at hjælpe de studerende, der var kørt fast fagligt og havde brug for sparring til bl.a. litteratursøgning.

Der ud over blev alle besøgende tilbudt en tur i tårnet for at se Aarhus by night. Det var et enormt tilløbsstykke, hvor minimum 350 besøgende valgte at lægge vejen forbi 17. etage i bogtårnet, for at udnytte den enestående mulighed for at få et kig over Aarhus’ smukke skyline og kølige nattehimmel.

Hele aftenen var der en virkelig god stemning, og mange gav udtryk for, hvor dejligt det var, at de kunne komme her om aftenen. Så mon ikke Statsbiblioteket i fremtiden byder på en event i tråd med Midnatsåbent?!