Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Ministre: Kommuner skal satse endnu mere på bibliotekers integrationsindsats
For biblioteker
Navigation
 

Ministre: Kommuner skal satse endnu mere på bibliotekers integrationsindsats

Ministre: Kommuner skal satse endnu mere på bibliotekers integrationsindsats

Interview med Integrationsminister Rikke Hvilshøj.

20. november 2006
Af Susanne Linton, BiblioteksCenter for Integration

Der er gode grunde til at satse på bibliotekerne, hvis kommunerne skal styrke deres integrationsindsats. Derfor vil kommunalpolitikerne nu modtage en direkte opfordring til at satse endnu mere på de etniske minoriteters brug af de kulturinstitutioner, som mange allerede bruger som frirum og læringscenter.

Sådan lød udmeldingen fra integrationsminister Rikke Hvilshøj og kulturminister Brian Mikkelsen, da de sammen (og som tidligere omtalt her på OC-Infoline) præsenterede en ny samarbejdsaftale på Nørrebro Bibliotek, torsdag 9. november.

I løbet af de nærmeste uger modtager kommunalbestyrelser men også folkebiblioteker pjecen ”Brug biblioteket som et centrum for integration og medborgerskab”. Her peger ministerierne på en række vellykkede integrationstiltag, som de vil opfordre kommunerne til at benytte og/eller udvikle videre på.

”Bibliotekerne spiller en helt særlig rolle som bærere af vor demokratiske kultur og dermed som værktøj for at hjælpe nye borgere ind i fællesskaberne, sagde integrationsminister Rikke Hvilshøj ved mødet.

Sammen med sin ministerkollega Brian Mikkelsen slog hun fast, at kampagnen ”Biblioteket – en port til det danske samfund", som løb 2003-2005 for alvor har betydet, at bibliotekernes del af integrationsindsatsen er blevet styrket og synliggjort. Kulturminister Brian Mikkelsen mente, at det ikke mindst skyldtes aktive medarbejdere.

”Lad mig slutte af med at slå fast, at jeg ser bibliotekernes initiativer som udtryk for et stort engagement hos de ansatte. Det glæder mig meget, for det er vigtigt”, sagde han.

Det er BiblioteksCenter for Integration, der skal sikre national koordination af en række af de aktiviteter, som ministrenes samarbejdsaftale lægger op til.

Det første tiltag, som ministerierne satser på er etablering af flere lektiehjælpscafeér på folkebibliotekerne.

Læs på lektien og søg penge

Hvert bibliotek kan søge op til 50.000 kr. til etablering og udvikling af lektiecaféer. Dog kan et enkelt bibliotek søge til to betjeningssteder. Vær opmærksom på, at der ikke er nogen frist for ansøgninger, men at de kan sendes løbende til Biblioteksstyrelsen.

Om midler til lektiehjælpscaféer

Til kommunalbestyrelser og folkebiblioteker

Taler fra pressemødet: