Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Mosketalsmand positivt overrasket over resultat af Global City Square
For biblioteker
Navigation
 

Mosketalsmand positivt overrasket over resultat af Global City Square

21. august 2008
Mosketalsmand positivt overrasket over resultat af Global City Square

Foto: Metin Aydin beskriver forskellen på forskellige medier.

Af Iben Baadsgaard Al-Khalil

”Vi har kæmpet med det spørgsmål i mange år og jeg er overrasket over de mange gode forslag og ideer som kom frem her i dag. Flere af dem vil jeg gå videre med i vores forening,” sagde Metin Aydin til deltagerne, da Global City Festivalens første Global city Square på Statsbiblioteket onsdag den 20. august 2008 nærmede sig sin afslutning.

Jyllandsposten versus Århus Stiftstidende

Knap 30 århusianere og et par københavnere brugte tre timer på den regnvåde eftermiddag til at debattere mediernes behandling af minoriteter med udgangspunkt i debatten om en Moske i Århus. Metin Aydin lagde ud med et oplæg om Moskedebatten, som han har oplevet som ganske unuanceret. Han beskrev, hvordan han oplever stor forskel på forskellige medier. Jyllandsposten skriver ensidige historier om moskeen, mens Århus Stiftstidende er langt mere nuanceret og bedre til at give stemme til modsatrettede og forskellige holdninger i debatten.

Bagefter udvekslede deltagerne lystigt synspunkter i forskellige grupper. Der blev skrevet løsningsforslag og ideer på dugene og på orange lapper. Nogle havde slet ikke tid til at holde pause og spise kage.

Dagen endte med at fremstille forskellige konkrete forslag til mere nuanceret mediedækning. Der var forslag om etniske/religiøse minoritetsmedier, som på lige mediernes vilkår kan gå ind og sætte dagsordenen på minoriteternes præmisser. Et andet var flere etniske minoriteter på journalisthøjskolen og mere undervisning af journaliststuderende i minoritetsspørgsmål og kulturforståelse. Listen af forslag var lang og omfattede også et bud på, at etniske minoriteter skal lære at bruge humor og selvironi, ligesom de skal bruge medierådgivere.