Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Muligheder for artikler mens Digital Artikelservice er suspenderet
For biblioteker
Navigation
 

Muligheder for artikler mens Digital Artikelservice er suspenderet

Udgivet 17. december 2019

Der er flere muligheder for at skaffe artikler ud over almindeligt fjernlån, mens Digital Artikelservice er suspenderet. Der findes en del Open Access tidsskrifter, som det er muligt at skaffe artikler fra. Danske Open Access tidsskrifter kan som hovedregel fremsøges i bibliotek.dk.

Tidsskrift.dk – indeholder ca. 150 faglige, videnskabelige- og kulturelle tidsskrifter, der er tilgængelig for alle. Tidsskrift.dk er Det Kgl. Biblioteks nationale portal for publicering af faglige, videnskabelige og kulturelle tidsskrifter i digital fuldtekst.

Den danske forskningsdatabase – indeholder ca. 1 mio. forskningspublikationer. Det er en dansk portal over den danske forskning, de danske forskere og de danske forskningsinstitutioner. Databasen dækker publiceret litteratur bl.a. videnskabelige artikler og phd. afhandlinger.

Udenlandsk Open Access er sværere tilgængeligt, men en rigtig god kilde er Directory of Open Access Journals (DOAJ) fra Lund Universitet. DOAJ indeholder mere end 14.000 tidsskrifter indeholdende ca. 4,4 mio artikler fra 130 lande.

Brug licenserne
Folkebiblioteker, der har tegnet licens på f.eks. Infomedia, Pressreader og RB Digital Magazines, har mulighed for at give deres borgere adgang til artikler herfra.

Foruden artikler fra aviser, giver Infomedia adgang til artikler fra ca. 500 fagblade og magasiner, og de fleste biblioteker har abonnement. Magasiner omfatter bl.a. Alt om data, Illustreret Videnskab og Ugeskrift for læger. Licensen til Pressreader giver adgang til 7000 udenlandske aviser og magasiner fra 120 forskellige land. RB Digital Magazines giver adgang til ca. 350 hovedsagelig engelsksprogede magasiner, men der er også en håndfuld danske tidsskrifter.

Læs mere om licenserne på Centralbibliotek.dk

Vi informerer løbende om Digital Artikelservice
Det Kgl. Bibliotek arbejder på højtryk for at få Digital Artikelservice op at køre igen, og vi vil informere løbende om udviklingen her i nyhedsbrevet. Har du spørgsmål til Digital Artikelservice, er du velkommen til at kontakte Vibeke Nielsen.