Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / digi-bib.dk-musik på smartphones
For biblioteker
Navigation
 

digi-bib.dk-musik på smartphones

Udgivet 9. juni 2010

nyhedsillustration_digibibmobile

af Jens Hjørne

Med digi-bib.dk skal dit biblioteks digitale services nå ud til endnu flere brugere. Det sker blandt andet ved at vi udvikler interfaces til smartphones. De kommer til oktober 2010.

Nye produkter - nye brugere
Udviklingsfrekvensen for digi-bib.dk (lige nu hedder det netmusik.dk) er høj. Juli markerer starten på digi-bib.dk, hvor MusikStreaming og Lydbog etableres som tillægsservices til kerneydelsen MusikBasis (downlån). Hertil kommer det formidlende indhold fra Musikbibliotek.dk.

Med streaming når musikken ud til alle platforme - Apple og Linux inkluderet - og med Lydbog lanceres et helt nyt produkt. Der er med andre ord nyt kundepotentiale for dit biblioteks digitale services.

digi-bib.dk på farten
Når markedet for pc'er således er dækket, bliver det næste indlysende skridt at nå ud til brugerne "på farten" og at tilgængeliggøre dit biblioteks services på mobile devices. Målet er de mange smartphones som efterhånden udgør 20 procent af markedet for mobiltelefoner. En andel som næppe bliver mindre. Med digi-bib.dk på smartphones bliver dit bibliotek for alvor tilgængeligt  - uanset tid og sted.

Førende ubydere
Oktober 2010 tilbyder digi-bib.dk applikationer til de to førende produkter på markedet for smartphones: Apple og Android. Med mobile applikationer til disse to produkter når digi-bib.dk ud til en meget væsentlig andel af markedet for smartphones. Et marked som i forvejen er i eksplosiv vækst.

I første omgang bliver det streaming-musik, som når ud til de mange smartphone-brugere.