Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Musikmagasinet Jazznyt indgår som partner i DR Klub Jazz
For biblioteker
Navigation
 

Musikmagasinet Jazznyt indgår som partner i DR Klub Jazz

Udgivet 20. august 2015

Af Niels Mark, ansvarsh. redaktør, Bibzoom

Jazz Danmark, DR og Bibzoom inviterer bibliotekerne til at åbne nye jazzklubber i lokalområdet. Nu har musikmagasinet Jazznyt også meldt sig på banen til at give biblioteksbrugerne spændende oplevelser.

DR Klub Jazz - jazzklubber på biblioteket
I et tæt samarbejde med Jazz Danmark og DR P8 Jazz har Bibzoom og en række biblioteker fornøjelsen at invitere bibliotekerne til at etablere lokale jazzklubber på biblioteket. Klubberne kommer til at hedde DR Klub Jazz. Vi håber I vil være med til at give brugerne dette spændende tilbud.

Konceptet minder om det der tilbydes i de klassiske lytteklubber DR Klub Klassisk og rock-klubben P6 Beat Klub, hvor temaerne udbydes i et samspil med DR.

Sideløbende med at jazz-interesserede kan deltage i jazz-aftener på bibliotekerne kan man samtidig høre temaer via radio- og podcast-udsendelser på P8 Jazz.

Jazznyt leverer artikler om månedens temaer
Jazznyt er som landets største online-magasin for jazz i Danmark. Niels Overgård som er manden bag Jazznyt vil leverer artikler til guiden om hver måneds tema. Dermed er sikret at brugerne både får mulighed for spændende jazz-events på bibliotekerne og samtidig får guides med hjem.

Første tema i november:

  • Jan Johansson og albummet "Jazz på Svenska": Musik, film og levende debatter

Selv de ikke jazz-interesserede vil utvivlsomt blive grebet af de smukke toner af svenske jazzpianist Jan Johanssons albumklassiker "Jazz på Svenska" fra 1964. Et album der blev indspillet med den verdens kendte bassist Georg Riedel.

Den legendariske svenske jazzpianist Jan Johansson søgte altid nye grænser i musikken. Med sine kompositioner og sin helt personlige udtryksform, indtager han en særstilling i svensk musik.

Albummet "Jazz på svenska" består af melodier fra den svenske folkemusik i et melodisk og afdæmpet jazzarrangement med kun klaveret og bassen som instrument, hvilket er med til at give musikken en helt speciel melankolsk lyd og stemning.

Fremvisning af dokumentar om Jan Johansson fra Filmstriben
Klub-aftenen vil kunne opbygges som en kombination mellem levende debatter om temaet, lytning til musik fra albummet og med visning af Anders Østergaards fremragende dokumentar "Troldkarlen" (link til filmen på Filmstriben).

Foredragsholdere til tema om Jan Johansson
Der er flere muligheder for kompetente foredragsholdere hvis biblioteker ønsker det til denne temaaften.

Allerede nu tilbyder Niels Christensen - forfatter og journalist samt musikbooker på et af Københavns vigtigste musikscener Montmartre (1976 - 1989) - at komme for fortælle om Jan Johansson med udgangspunkt i spillestedet Montmartre som afholdt mange koncerter med Jan Johansson.

Niels Overgård (fra musikmagasinet Jazznyt) tilbyder foredrag som på levende vis bygger op til Anders Østergaards dokumentar-film "Troldkarlen". Han tager pladespilleren med og vil spille eksempler fra Jan Johanssons karriere. Der vil fortælles om Johanssons betydning for datidens og nutidens jazzscene. Niels Overgård vil komme med anekdoter fra en magisk musikers karriere og forhåbentlig inspirere til videre lytning derhjemme.

Tema om Miles Davis & Palle Mikkelborg i 2016
Når jazzklubberne fortsætter i 2016 vil et af de første temaer være fokus på Miles Davis. I nuværende stund forhandles med den verdenskendte trompetist Palle Mikkelborg om muligheden for at han tager rundt og fortælle om sit tæt samarbejde med Miles Davis omkring albummet "Aura", hvor Palle Mikkelborg og så vil spille live-musik undervejs.

Jazz Danmark kan hjælpe med kontakter i lokalområdet
Jazz Danmark har overblik over de jazzklubber og foreninger som ligger i landets lokalområder, så de hjælper gerne med promovering og med etablering af kontakt til de potentielle netværker i dit lokalområde.

Vi håber I har lyst til at udbyde klubberne for jeres brugere på bibliotekerne. I må meget gerne melde tilbage, hvis I beslutter jer for at være med. Så sætter vi jer på jazzklub-mailinglisten så I får nyheder og guides der knytter sig til temaerne. På mailinglisten kan I også få forslag til eksterne klubfacilitatorer, hvis I ønsker det fremfor at facilitere selv.