Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Når 63 biblioteker knækker koden sammen med DR
For biblioteker
Navigation
 

Når 63 biblioteker knækker koden sammen med DR

Udgivet 30. august 2018

Af Anders Taylor Hansen, Aalborg Bibliotekerne

I efteråret 2018 har bibliotekerne og DR fokus på videnskab og kodning. Kode er nutidens mest udbredte byggemateriale. Det er i dine devices, bag dine skærme, og overalt i dit liv – i efteråret 2018 også på dit bibliotek.

Kampagnen hedder ”Viden skaber os – kodning” og gennemføres på 63 af landets biblioteker i regi af Bibliotekernes Temasamarbejde i tæt samarbejde med DR, der ligeledes retter fokus mod kodning i deres store 3årige satsning ultra:bit. På bibliotekerne kører kampagnen fra uge 39-42 med et såkaldt kampagne-peak i uge 40 og 41.

Koden hacker sig ind på biblioteket
De mange biblioteker i alle afkroge af landet vil i kampagneperioden være med til at afmystificere fænomenet kodning og være med til at afdække den ubevidste programmering, vi udsættes for i et samfund, som opererer mere og mere på digitale præmisser.

Derudover er bibliotekernes mål at give flere mod på at lære mere om kodning, da både unge og ældre på sigt skal være skabere af fremtidens teknologi fremfor blot at være ukritiske teknologiforbrugere og slaver af deres smartphones.

På landets biblioteker materialiserer temaet sig i form af fysiske udstillinger i biblioteksrummene, mange og alsidige arrangementer, ligesom bibliotekerne vil synliggøre temaet på web og skærme.

En generation af kodeknækkere
DR vil i deres 3årige kampagne skabe en ”generation – ultra:bit”, der starter med størstedelen af kongerigets 4. klasser.

På skolepulten i klasselokalet møder de ind til en lidt anderledes skolestart, hvor kodning og programmering bliver en fast del af hverdagen.

Sammen med Industriens Fond har DR fået indkøbt små kodecomputerere på størrelse med en tændstikæske, de såkaldte micro:bits, til alle landets 4. klasser. Med den som udgangspunkt skal de i gang med at bruge deres kreativitet og skaberkraft til at løse hverdagens udfordringer med kode.

Digital artikel service
Får du brug for de hurtigt tilgængelige informationer, er Digital Artikelservice en af de gode kilder. Her kan du (via bibliotek.dk) få leveret artikler om kodning, teknologi og videnskab på få minutter - direkte i mailboksen. Vi har, for eksemplets skyld, lavet en lille forsmag på artikler om kodning her >>

Det Kgl. Bibliotek leverer et lille "web-plug-in" (widget) til bibliotekernes hjemmesider (med DDB-CMS) som præsenterer udvalgte artikler om emnet. Har du ikke allerede Digital Artikelservice widget, kan du downloade den her: Digital Artikelservice markedsføring >> 
Har du spørgsmål eller kommentarer om Digital Artikelservice, kan du kontakte ForBiblioteker@kb.dk.

For yderligere information
Ønsker du at vide mere om efterårets kampagne og bibliotekernes temasamarbejde, kan Projekt- og Kommunikationskonsulent for Aalborg Bibliotekerne, Anders Taylor Hansen, kontaktes på tlf. 99314422 eller via mail anders.hansen@aalborg.dk.