Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / netmusik.dk tester Google
For biblioteker
Navigation
 

netmusik.dk tester Google

Udgivet 25. februar 2010

nyhedsillustration_google

af Jens Hjørne

Flere nye brugere skal finde vej til netmusik.dk. Det er én af mange vigtige ambitioner for netmusik.dk 2010, hvis ikke dén vigtigste. Hver måned kigger 50-60.000 brugere forbi. Det er mange, men potentialet og ambitionerne er større. Vi tester nu, om Google har svaret.

Google-adds
Nu tester netmusik.dk mulighederne for at hente nye brugere ind via Google-adds på Google Denmark. Reklamerne fungerer som "kontekst-eksponeringer", hvor netmusik.dk får de øverste "reklame"-links, når brugeren søger på bestemte emner eller ord i Googles søgemaskine. Modellen baserer sig på "unikke-klik", dvs. der afregnes kun, når en bruger rent faktisk har klikket på linket. Traditionelle bannerreklamer opererer ofte blot med visninger.

Kontekst reklame
Grundidéen er at fange brugerne i samme nu, hvor de efterspørger musikken - i dette tilfælde kan det være, når man søger en bestemt kunstner eller blot "gratis musik". Nettets hukommelse er kort og det samme brugernes. Vi skal altså tilbyde netmusik.dk præcis, når efterspørgslen er til stede.

Erfaringer med netpromovering
Satsningen er en del af en generel afsøgning af mulighederne for netpromovering af netmusik.dk. Sidste år indkøbte netmusik.dk bannervisninger på andre websites: Soundvenue, Gaffa og Chilinet udgjorde prøvestenen for bannerreklamer i traditionel forstand. Der var tale om mindre satsninger, som blot skulle indikere muligheden for at hente brugere ind dén vej. Resultatet pegede på, at vi skal forsøge andre modeller. Google-adds bliver det næste spændende tiltag.