Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Netværk for lånesamarbejde - fif fra statsbibliotekets website
For biblioteker
Navigation
 

Netværk for lånesamarbejde - fif fra statsbibliotekets website

Udgivet 22. maj 2013

Af Gitte Behrens, bibliotekar, Statsbiblioteket

Forårets møder i Netværk for lånesamarbejde blev afholdt i april i henholdsvis Aarhus og Vanløse. Dette er fjerde og sidste artikel fra møderne.

Statsbiblioteket har fået ny hjemmeside og nyt design, der tager hensyn til vores mange forskellige brugere, og de vil hurtigt finde deres normale indgang.

For Biblioteker er stadig bibliotekernes indgang, og som noget nyt har Netværk for lånesamarbejde fået egen side. Der er en kort beskrivelse af netværket samt kommissorium og alle artiklerne fra de sidste fem år, så man kan få en fornemmelse af, hvad der er behandlet på møderne.

Fjernlånssiden er beskrevet Statsbiblioteket som kompetencecenter og specialist i fjernlån. Her finder I en række biblioteksdatabaser, som vi bruger i det daglige arbejde.

Der er hjælp og inspiration til fjernlånsarbejdet på siden Bibliotekskataloger. Vi forsøger at udarbejde et par nye sider med et specielt fokus. Det nemme og lynhurtige fjernlån og Hvordan finder vi Open-Access artikler?

Det nemme og lynhurtige fjernlån
Her vil jeg fremhæve Det Kongelige Biblioteks Kulturperler, den digitaliserede kulturarv, hvor der blandt andet er adgang til partiernes partiprogrammer og alle Daells Varehus kataloger. Især det sidste er en stor hjælp til spørgsmål om mode, tøj, møbler og meget andet.

Hvordan finder vi open access-artikler?
Dette er en hurtig adgang til forskningsresultater og artikler, som ligger tilgængelige i flere Open Archives.

Bestilling, fornyelse, priser m.m. Vi har brug for hjælp, input og inspiration, da vi skal i gang med at redigere indholdet på denne side.
Vi vil gerne fortsætte med flere temaer, f.eks. aviser, avisartikler eller EU. Vi vil gerne høre fra jer, hvis I har gode ideer, ris eller ros til fjernlånssiderne. I må gerne maile til netvaerk@statsbiblioteket.dk.

Mediestream er Statsbibliotekets nyeste portal, der giver adgang til reklamefilm og radio- og tv-udsendelser fra 2006. Bibliotekerne kan bruge den til verifikation af radio- og tv-udsendelser, da det er materiale, der kan være meget svære at verificere.

Den bliver løbende videreudviklet, og mere materiale fra Statsbibliotekets digitale samlinger vil efterhånden blive gjort tilgængeligt på Mediestream. Da materialet i Mediestream er beskyttet af Ophavsretsloven, er det ikke muligt at give online adgang til brugere - med undtagelse af forskere og Ph.d.-studerende med dokumenteret forskningsmæssig behov for materialet.

Statsbiblioteket har dog en aftale med Det Kongelige Bibliotek og Det Danske Film Instituts Bibliotek, hvor lånerne kan bruge Mediestream på stedet.
Biblioteker, der har AV-Pakken, har adgang til de samme reklamefilm via Bibzoom.

Statsbibliotekets fødselsdag 17. juni fejres med, at Mediestream får nyt design, der minder om Statsbibliotekets nye hjemmeside.

Vi vil gerne forbedre vores indhold på hjemmesiden, og vi håber, at I vil hjælpe os med at gøre det bedre. Derfor mail alt - ris, ros og ændringsforslag til netvaerk@statsbiblioteket.dk.

Vi glæder os til at se jer til næste møde i Netværket til november. I løbet af efteråret sender vi invitationen via For Biblioteker.