Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Newcomers – Bibliotekerne og de nye vidensmigranter
For biblioteker
Navigation
 

Newcomers – Bibliotekerne og de nye vidensmigranter

15. september 2010

Newcomers - Bibliotekerne og de nye vidensmigranterOverskriften hentyder til titlen på en ny rapport udført af Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) i samarbejde med Bibliotekscenter for Integration. Rapporten er en del af det nationale projekt 'Newcomers og de nye udfordringer – Bibliotekerne på forkant' og stiller skarpt på spørgsmål som - hvem er newcomers? Hvor bor de? Hvilke behov har de, og hvad kan bibliotekerne gøre for at tiltrække newcomers til bibliotekerne?

Læs rapporten her, se en oversigt over fem typiske newcomers og bliv klogere på en ny og spændende brugergruppe på biblioteket. 

Vidste du…?

Rapporten er med til på en række områder at bryde de forestillinger vi har om vidensmigranter i Danmark. Vidste du f.eks., at det kun er gruppen af østeuropæiske arbejdere, der har været i fald under finanskrisen? Vidensmigranter fra de øvrige lande har faktisk ligget ganske stabilt, og der forventes en støt stigning blandt samtlige nationaliteter fra 2010. Vidste du også, at 90-95 procent af de newcomers, der er i kontakt med de danske biblioteker, er meget tilfredse samtidig med, at de der rejser hjem før tid angiver, at det er manglende tilbud i fritiden, der skaber dårlig trivsel? Derfor skal flere newcomers introduceres for de danske folkebiblioteker!

Hvorfor beskæftige sig med newcomers?

Det er ingen nyhed, at bibliotekerne er under konstant pres for at tænke nyt og rekruttere nye brugere. Samtidig har Danmark, på trods af finanskrisen, nu og i fremtiden brug for at tiltrække og fastholde internationale medarbejdere. Men for hver gang en større virksomhed rekrutterer fire nye internationale medarbejdere´, rejser én hjem, fordi vedkommende ikke trives, viser en ny undersøgelse foretaget af International Community i Århus. Derfor er det en oplagt opgave for bibliotekerne at markedsføre deres mangfoldighed af services. Det gælder inden naturligvis inden for litteratur, musik, film men også  viden om kulturelle events og lokalmiljø overfor newcomers som ny målgruppe på bibliotekerne.