Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Newcomers: Nyt nationalt biblioteksprojekt
For biblioteker
Navigation
 

Newcomers: Nyt nationalt biblioteksprojekt

Udgivet 29. januar 2010

Af Nicola Ravden

BiblioteksCenter for Integration har i samarbejde med Greve Bibliotek og det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) søgt Styrelsen for Bibliotek og Mediers udviklingspulje til et større, nationalt projekt med titlen ”Newcomers og de nye udfordringer – bibliotekerne på forkant”.

Styrelsen har netop bevilliget kr. 1.514.000 til projektet, som starter den 1. april 2010 og løber i to år. For at sikre en geografisk bred indsats og forankring, vil projektet inkludere fem regionale partnerbiblioteker, der i projektperioden bliver tovholdere med ansvar for etablering af lokale netværksgrupper blandt biblioteker og andre relevante parter.

Vil dit bibliotek deltage i projektet?

For mere information om muligheden for at søge om at blive regional tovholder (med kompensation) eller for anden information om projeket, kontakt venligst Nicola Ravden, BiblioteksCenter for Integration, på 44 73 46 33 eller nr@statsbiblioteket.dk

Projektresume

Arbejdsmigration er højt på den globale dagsorden – politisk, økonomisk og forskningsmæssigt. Projektet kobler national og international erfaring og forskning om Newcomers til den danske vidensstrategi ved at udvikle modeller, værktøjer og kompetencer til de danske biblioteker. Endvidere har projektet til formål at positionere og synliggøre biblioteket som en uomgængelig institution for både Newcomers og relevante modtagerinstanser (det fremskudte bibliotek).

Danmark skal i fremtiden tiltrække og fastholde et stort antal kvalificerede arbejdsmigranter som en forudsætning for velfærd og global konkurrence-dygtighed. Newcomers har særlige behov for vejledning/læring til navigation i samfundet. Projektets relevans er at positionere folkebibliotekerne som centrale aktører i denne vidensopgave ved at:

  • Geare bibliotekerne til betjening af denne nye målgruppe
  • Markedsføre bibliotekernes vifte af specifikke Newcomer services,
    der hvor Newcomers er
  • Øge kendskabet til bibliotekernes services overfor bl.a. modtagerinstanser, erhverv, etniske og faglige organisationer