Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Brug bolden! Markedsføring af digitale services i det fysiske rum
For biblioteker
Navigation
 

Brug bolden! Markedsføring af digitale services i det fysiske rum

Udgivet 4. oktober 2012


Af Benedikte Hørlyck

I to uger i september indtog kulørte bolde i massevis Statsbibliotekets publikumsarealer. Boldene spillede en central rolle i to ugers kampagne, der skulle markedsføre Bibzoom overfor de fremmødte brugere på mere opsigtsvækkende vis end sædvanligt. Ved at formidle budskabet på en måde, der appellerede til brugernes sanser, indbragte det nye erfaringer med at markedsføre digitale services i det fysiske rum.

De klogeste fans
Under kampagneperioden var der både indtryk til ørerne og øjnene. En del af Servicecentret var indrettet omkring to lyttestole, hvor man dagen igennem kunne sammensætte og afspille playlister i Bibzoom. Rundt omkring på hele Statsbiblioteket opfordrede flyers og skåle med bolde og små iøjnefaldende udsagn til at “bruge bolden” og deltage i en stor konkurrence. Under overskriften “Siger din musiksmag noget om, hvor klog du er?” indbød fire store plexiglasrør brugerne til at angive om de enten var til pop, rock, jazz eller elektronisk musik. Brugerne skulle svare på et musikspørgsmål og dernæst kaste en bold med svaret på ned i det tilhørende rør. Bibzoom kunne selvfølgelig downloades til hjælp og medarbejderne i Servicecentret stod klar til at demonstrere.

Samlet set mundede konkurrencen ud i, at vi – med et glimt i øjet – kunne erklære Statsbibliotekets popfans for de klogeste! Aarhus-festivalen SPOT Festival og den lokale Løves Bog- og Vincafé havde sponsoreret præmier til de heldige vindere.


Sanselig markedsføring
De farvestrålende bolde og små lapper papir med drilske udsagn lyste op i biblioteksrummet og skabte en visuel effekt, der virkede umiddelbart appellerende på de forbipasserende. På samme måde skabte lyttestolene, der sendte musik ud i rummet, nysgerrighed på en mere direkte måde end skriftlige budskaber. Ved at gøre brug af visuelle og auditive virkemidler, blev der således sat fokus på en digital service på en sjov og anderledes måde. Sammen med sideløbende aktiv brug af website, infoskærme og Facebook resulterede det i en dynamisk markedsføring, der spillede på flere tangenter.

Lyst til at prøve noget lignende?
Har jeres bibliotek lyst til at låne kampagneinstallationen, er I meget velkomne. Til information er rørene to meter høje og 20 cm i diameter. Kontakt os også, hvis I har lyst til at høre mere om kampagnen for Bibzoom – vi deler gerne ud af vores erfaringer! Skriv til Eva Mikkelsen.