Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Nordisk netværksmøde på Oodi i Helsinki
For biblioteker
Navigation
 

Nordisk netværksmøde på Oodi i Helsinki

Der var 31 deltagere fra de nordiske lande på mødet i Nordisk Biblioteksnetværk, og dagen startede med aktiv lytning i mindre grupper og derefter diskussion af best practice på området i Norden. Der blev præsenteret mange inspirerende idéer bl.a. chat-lab i finsk, sprogkursus/cafe, spejlbillede for etniske minoriteter på bibliotekerne og story-karavane.

RONN
Ahmad Joumaa fortalte derefter om strategien RONN – Relations, Openness, Needs & Network. Ahmad illustrerede strategien med uddybende historier, der bl.a. omfattede vinterbadning, hvordan sproglige minoriteter kan inddrages i en eksisterende strikkeklub, hvordan biblioteker kan støtte folk i at beholde deres egen identitet samt eksempler på, hvordan dialog er vigtig for at kunne bestemme reelle behov.

Oodi
Efter frokost var deltagerne på en inspirerende rundvisning på det fantastiske bibliotek fra december 2018 og programmet blev derefter afrundet med brugeroplevelser fra ’We read together’ i Finland samt Kemê Pellicer fra Critical Friends.

Se referatet og alle præsentationerne fra netværksmødet her: http://www.statsbiblioteket.dk/sbci/videncenter/nordic-best-practice-network/nordisk-biblioteksnetvaerk

Har du spørgsmål til netværket, så kontakt Vibeke Nielsen vin@kb.dk