Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Novemberrekord
For biblioteker
Navigation
 

Novemberrekord

Udgivet 2. december 2009

af Jens Hjørne

nyhedsillustration_novemberrekord

Ny rekord i downlån
De seneste tre kvartaler har præsenteret en lang række af imponerende downloadtal. Der var dog rigelig grund til løftede øjenbryn, da den seneste optælling rullede ind. 715.000 musiknumre er blevet lånt og afspillet i november. Det er ikke alene ny rekord men også 35% stigning i forhold til oktober. Hvis vi sammenligner med 2008, bliver det endnu "vildere", da vi nu måler på udleverede musiklicenser, og ikke som tidligere - downloadede numre. Det er altså kun de numre, som rent faktisk bliver afspillet, som nu bliver talt.

25 % flere downloadende brugere
Besøgstallet på netmusik.dk har naturligvis også taget et ordentligt "hop" fra oktober måneds 52.000 til 64.000 i november - en 23% stigning. Det allerbedste er dog opgørelsen over de "individuelt downloadende brugere" Dvs. antallet af brugere som reelt downloader musik. Fra september til oktober steg tallet med 15% og nu (i november) med yderligere 25%.

Landsdækkende omtale
De flotte tal skyldes blandt andet, at det er lykkedes at få omtlae i de landsdækkende medier bl.a. i DR's radioavis og på Dr.dk's forside. En række andre nyhedssider har efterfølgende bragt fine omtaler af netmusik.dk. Hvis du kigger nærmere på netmusik.dk's GoogleAnalytics-rapport for november, er det tydeligt hvornår omtalen forekom.

Vildt i Nordjylland
Især de nordjyske biblioteker har haft flotte stigninger i brugere og downlån. Det skyldes, at de nordjyske biblioteker har afviklet et koordineret fremstød for "bibliotekerne på toppen". Det har givet stigninger på op mod de 100%. I næste uge bringer vi mere om den nordjyske indsats.

I melletiden kan du kigge nærmere på tal og omtale:

Se den nyetse statistikrapport for november

Se de seneste presseomtaler

Læs den seneste rapport fra GoogleAnalytics