Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BiblioteksCenter for Integration: Lyndepoter 2008 er på vej
For biblioteker
Navigation
 

BiblioteksCenter for Integration: Lyndepoter 2008 er på vej

6. august 2008

Af Eva Fahnøe Buch

Indkøb i 2008
Om kort tid starter udsendelsen af de første lyndepoter, som består af materialer indkøbt i 2008. Depoterne består af en blanding af bøger, musik og film for børn og voksne, og bibliotekerne vil modtage advis om udsendelserne ugen inden på sædvanlig vis.

Alle depoter vil have nye markedsføringsmaterialer vedlagt. Det drejer sig om plakater og bogmærker på det pågældende depots sprog.

Udsendelsesplanen for lyndepoterne 2008 ser således ud:

Uge 35: Urdu, hindi, panjabi
Uge 37: Arabisk
Uge 38: Bosnisk, kroatisk, serbisk
Uge 46: Tyrkisk
Uge 49: Persisk

Med hensyn til årets indkøb på de forskellige sprog kan der knyttes følgende kommentarer:

Urdu
På urdu er udvalget i år rigtig godt og varieret. Der er en bred sammensætning af gode romaner, og børnematerialerne er af bedre kvalitet, end vi plejer at se. Inden for faglitteraturen kan særlig nævnes emnerne samfundsdebat, biografier om Benazir Bhutto, kogebøger og vigtigheden af at holde sig i fysisk god form.

Arabisk
De arabiske materialer består igen i år af et bredt udvalg inden for genrer og emner. Der er en bred vifte af romantitler af såvel arabisksprogede som oversatte titler, og også faglitteraturen spænder bredt, f.eks. biografier om Winston Churchill, præsident Putin og Condoleezza Rice. Der er købt nyudgivne børnebøger af nordiske forfattere, og det er i år lykkedes at skaffe børnefilm til forskellige aldersklasser, og som noget nyt er der til voksne populære fjernsynsserier på dvd.

Bosnisk/kroatisk/serbisk
Fint bredt udvalg inden for alle genrer. Til voksne er der titler af meget aktuelle Paul Coelho, og børnematerialerne er meget flotte med fine billedbøger, herunder de meget populære med klapper, der kan løftes. Det er også lykkedes at skaffe cd-rom’er til børn.

Tyrkisk
Det er i år lykkedes at skaffe et godt udbud af tyrkiske film, og med hensyn til bøgerne kan særlig nævnes et udbud af gode spændingsromaner

Persisk
Vi har i år fået et godt udvalg af romaner, der har modtaget priser, og inden for faglitteraturen er det lykkedes at skaffe en del titler, der særlig henvender sig til kvinder og også bøger om sundhed. Som noget nyt er det i år lykkedes at skaffe et lille udvalg af lydbøger på persisk.

Udsendelsen af årets indkøb i fælleskøbsordningen er allerede godt i gang. Således er urdu sendt ud og arabisk og tyrkisk delvis sendt, hvilket er betydelig tidligere end sidste år. I det hele taget er indkøb og katalogisering i år gået rigtig godt i forhold til sidste år, hvor flytningen skabte vanskelige forhold.