Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Nu sker det – Bibzoom overgår til streaming!
For biblioteker
Navigation
 

Nu sker det – Bibzoom overgår til streaming!

Af Nicola Ravden, formand, Bibzoom Strategisk Udviklingsgruppe

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Bibzoom i flere år har døjet med en ikke-tidssvarende teknologisk platform baseret på en mindre brugervenlig ”downlån” funktion. Dette har ikke kun været en problematik i forhold til vedligeholdelse og udvikling, men har desværre også vist sig ved et stødt faldende forbrugstal.

Derfor er det en stor fornøjelse nu at løfte sløret for Bibzooms nye streamingplatform (baseret på Drupal), som erstatter den gamle løsning med en helt ny musikplatform baseret på webstreaming – i samarbejde med WiMP.

På Bibzooms Udviklingsdag om bibliotekernes fremtid på det digitale marked, fredag den 28. november på Odense Centralbibliotek, blev den ny løsning præsenteret live.

Prøv gratis i hele december
Nu kan alle biblioteker afprøve det nye streamingplatforme ved at få tilsendt et test-login, så relevante medarbejdere og ledere kan vurdere løsningen og tage stilling til Bibzoom abonnement for 2015. Det er vores klare forventning, at den nye platform vil blive set som et kvantespring – både i forhold til overgangen fra downlån til streaming og også i forhold til de helt nye muligheder for at dele musikformidling, artikler, playlister og meget andet på tværs af bibliotekernes sider.

Løsningen er udviklet med DDB CMS for øje – det skal være nemt og sømløst at dele musikformidling på tværs af alle bibliotekernes lokale og nationale systemer, og det skal være nemt at afspille musikken direkte via et link på en lokal biblioteksside eller bibliotekssystem.

For mere information om den nye streamingplatform, eller for at få tilsendt et test-login, kontakt Nicola Ravden på mail eller på tlf. 23 41 18 65.