Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Ny national licens til folkebibliotekerne
For biblioteker
Navigation
 

Ny national licens til folkebibliotekerne

Udgivet 28. marts 2019

Alle folke- og forskningsbiblioteker har nu gratis adgang til reference- og fuldtekstdatabasen Women’s Studies International. Adgangen er tilvejebragt via en licensforhandling mellem Det Kgl. Bibliotek og EBSCO.

Indhold
Women’s Studies International indeholder en guldgrube af litteratur indenfor kønsforskningen, både som fuldtekst og referencer, og er et stærkt værktøj til søgning i international kønsforskningslitteratur inden for især humaniora og samfundsfag. Af basens ca. én million primært engelsksprogede referencer er ca. 10 % fuldtekst. En del af de resterende referencer (især tidsskriftsartiklerne) kan tilgås i full text på Det Kgl. Biblioteks betjeningssteder.

Databasens store force er dens registrering af videnskabelige artikler i de vigtigste internationale fagspecifikke og tværfaglige kønsforskningstidsskrifter. Alle referencer er udstyret med kontrollerede søgeord og abstracts, som gør det muligt at foretage meget specifikke søgninger og hurtigt afgøre relevansen af den enkelte publikation.

Målgrupper til licensen
Databasen kan med fordel anvendes af studerende på ungdomsuddannelserne og på professionshøjskolerne i forbindelse med opgaveskrivning om kønsrelaterede emner. Som supplement til databasen kan det anbefales at benytte Det Kgl. Biblioteks fagside for kønsforskning >>

Adgang via IP-adresser
EBSCO har fået en liste med de nyeste IP adresser fra DDB, og via listen åbner de op for adgangen til Women’s Studies International. For at få adgang til databasen skal dit bibliotek bare benytte dette link >>

Der er adgang frem til 31. december 2019.

DDB opretter Women’s Studies International i ERMS i uge 14, så dit bibliotek kan få de sædvanlige oplysninger om licenser.

Har du brug for tekniske assistance, så kontakt Helene Gundersen Thodorou hos EBSCO,

Venlig hilsen Det Kgl. Bibliotek