Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Ny og banebrydende applikation til BibZoom.dk
For biblioteker
Navigation
 

Ny og banebrydende applikation til BibZoom.dk

Udgivet 10. august 2011

nyhedsillustration_organizer

Af Rune Sanggård Andersen

BibZoom.dk frigør sig fra browserplatformen og Windows stifinder og introducerer en ny og enklere måde at benytte digitale downlån. Afspilning, download og fornyelse bliver banebrydende enkelt. Allerede nu er en tidlig betaversion tilgængelig, der ligeledes byder Mac-folket velkommen til BibZooms.dks univers.

Ny afspiller til BibZoom.dk

BibZoom.dk lancerer nu en computerapplikation, som er afspiller og bibliotek i ét og samme program. Applikationen gør det muligt at organisere og afspille de digitale lån fra BibZoom.dk på en ny og nemmere måde. Desuden tilbydes forenklet download og fornyelse af lån fra samme applikation. En betaversion med simple afspillerfunktioner er allerede lanceret, og i løbet af efterår og vinter 2011 udbygges produktet til en fuldt ud browser-uafhængigt alternativ med integreret søgning, download, bibliotek, fornyelse og meget mere. Navnet er ”Organizer”.

Organizer – en bedre brugeroplevelse
Med Organizer flytter brugen af musik, podcasts, e-bøger m.m. ud af Windows stifinder, og over i et langt mere brugervenligt miljø. Hér kan brugerne bygge spillelister, organisere filer, forny, søge og downloade i et integreret og smidigt alternativ til websitet BibZoom.dk. Med Organizer vil brugerne få en nær-streaming oplevelse af hele BibZoom.dks indhold.

Mac-venligt produkt
Med introduktionen af betaversionen er BibZoom.dk nu også åbnet for Mac-brugerne. Organizer baserer sig på Microsoft Silverlight, der er fuldt ud kompatibelt med Appels styresystem.

Klar til BibZoom.dk 2012
Efter den nylige udvidelse til 7,5 mio. musiktracks og tilpasningen til Mac er det især satsningen på forenklet download og ”sømløs” fornyelse, som vil betegne de næste store udviklingsspring. Organizers funktioner vil desuden blive forbedret, så de minder om funktionaliteter i andre Player-interfaces, eksempelvis Itunes. Udbygningen af Organizer fra den nuværende betaversion vil ske i en udviklingsperiode i efterår og vinter 2011.

Fortsat udvikling
BibZoom.dk har over de seneste måneder være inde i en rivende og spændende udvikling og fremstår nu, mere end nogensinde, som et samlet ”kulturunivers” med musik og artikler, film, podcasts, anbefalinger og meget mere.

Ambitionen er fortsat at kunne tilbyde de danske biblioteksbrugere den bedste service og bedste formidling af musik og kultur online. Til glæde for de danske biblioteksbrugere.

Læs mere og hent linkbannere for Organizer >>