Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Ny somali sprogredaktion på BiblioteksCenter for Integration
For biblioteker
Navigation
 

Ny somali sprogredaktion på BiblioteksCenter for Integration

Udgivet 28. oktober 2009
Ny somali sprogredaktion på BiblioteksCenter for Integration

Ahmed Diria Liban er ny somalisk sprogkonsulent

Danmarks Radio har indgået en aftale med Statsbiblioteket om oversættelse af DR nyheder til seks primære indvandrersprog i Danmark: tyrkisk, somali, urdu, arabisk, bosnisk og engelsk. I den forbindelse har BiblioteksCenter for Integration og finfo.dk-redaktionen ansat seks sprogkonsulenter, der både er ansvarlige for oversættelse af nyheder samt for deres eget sprog på finfo.dk

Af Ahmed Diria Liban

Som somalisk sprogkonsulent ved BiblioteksCenter for Integration (SBCI) er det min opgave at oversætte Danmarks Radios nyheder til somali og publicere dem på den somaliske del af dr.dk og på DRs tekst-tv side 185.

Derudover er jeg redaktør for den somaliske del på www.finfo.dk/somali (link udløbet). Her oversætter jeg udvalgte danske tekster til somali og publicerer dem på de somaliske sprogsider, og bidrager til at udvikle og forny den somaliske del af finfo.dk.

I Danmark er der 16.689 somaliere og efterkommere. Somalierne får stort set kun somaliske nyheder igennem internettet, der fungerer som en vigtig livline. Med dette initiativ fra Danmarks Radio og Statsbiblioteket har herboende somaliere ikke kun fået mulighed for at få dagens nyheder på eget sprog men også en informationskilde til det danske samfund.

Den somaliske del af finfo.dk vil forsætte med at udvikle sig med nyt spændende indhold og nye samarbejdspartnere. Jeg modtager meget gerne kommentarer og nye ideer til de somaliske sider. Jeg glæder mig til at høre fra jer.

Kontaktoplysninger

STATSBIBLIOTEKET
BiblioteksCenter for Integration
Overgaden oven Vandet 58A, 3. Sal
1415 København K