Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Ny sprogredaktion for urdu på BiblioteksCenter for Integration
For biblioteker
Navigation
 

Ny sprogredaktion for urdu på BiblioteksCenter for Integration

Udgivet 2. december 2009

Af Nasar Malik

Nasar MalikDen 1. december 1980 blev jeg ansat som journalist på DRs Immigrant News Service. Det var en stor dag, jeg aldrig glemmer. Det ændrede mit daglige liv i Danmark - fra at være fremmedarbejder til at være professionel journalist og programmedarbejder.

Efter 25 års urdu-redaktion på Danmarks Radios Indvandrerredaktion, valgte DR desværre at nedlægge servicen i 2005, og den har siden været savnet af mange,  som eneste kilde til aktuelle nyheder om Danmark. Det har derfor været meget velkomment, at DR har genetableret tjenesten, nu i samarbejde med Statsbibliotekets BiblioteksCenter for Integration. Her har jeg arbejdet som urdu-redaktør siden maj måned.

Nyhederne kan læses på arabisk, bosnisk, engelsk, tyrkisk, somali og altså urdu på www.dr.dk/news.

Over 35.000 urdu-talende i Danmark

Dette er en vigtig service for indvandrere, specielt for dem der ikke kan forstå det danske sprog. Der er over 35.000 urdu-talende i Danmark.
Foruden oversættelse af DR nyheder, er jeg ansvarlig for urdu siderne på finfo.dk, som kan læses på: www.finfo.dk/urdu (link udløbet). Det er mit mål at skabe en bedre sammenhæng på siderne og et bedre samarbejde med indvandrerorganisationer, fritidsorganisationer, de sociale og kulturelle miljøer og centre med mere, så vi kan skabe bedre forståelse og dermed komme tættere på hinanden.

Hvis du har kommentarer eller idéer til de urdu-sprogede sider, nyheder eller finfo.dk, eller hvis du har forslag, så er du velkommen til at kontakte mig:

Nasar Malik
Journalist og urdu sprogkonsulent
Dir.tlf.nr.: 44 73 46 25
E-Mail:
nma@statsbiblioteket.dk
Nasar Maliks egen hjemmeside

De seneste urdu-kataloger fra BiblioteksCenter for Integration