Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Nye, flotte materialekataloger fra SBCI
For biblioteker
Navigation
 

Nye, flotte materialekataloger fra SBCI

Udgivet 28. november 2013
Af Nicola Ravden og Kirsten Christensen

 

BiblioteksCenter for Integration udgiver i dag flotte, nye materialekataloger over bøger, musik og film til voksne og børn indkøbt i løbet af de sidste par år.

Se de nye kataloger

Katalogerne er meget efterspurgte af både biblioteker og lånere, og udkommer denne gang på følgende sprog:

Arabisk
Bosnisk/kroatisk/serbisk
Persisk
Tyrkisk
Urdu + hindi og panjabi film og musik

Som noget nyt trykkes katalogerne i bogform, og udsendes til alle biblioteker der abonnerer på depoter fra SBCI. Katalogerne udsendes i løbet af december.


Katalogerne er et rigtigt godt værktøj til at formidle flersprogede materialer, da låneren selv kan bladre og udvælge interessante materialer. Forfatter, titel, note og emneord står på både dansk og det pågældende sprog, og der er forsider, film- og cd-covers ud for hver titel.

Katalogerne er opdelt efter sprog og er henholdsvis for voksne og for børn. De kan downloades direkte fra hjemmesiden eller fra Bibzoom World under de enkelte sprog. I er velkommen til at lægge links til dem på jeres biblioteks hjemmeside. Hvis I vil printe katalogerne, anbefaler vi print i farver, da de indeholder billeder af alle omslagene.

Se de nye kataloger

Formidling til slutbrugere

Alle materialerne i katalogerne kan lånes via bibliotek.dk. En overvejende del af film og musikalbums kan desuden downloades fra Bibzoom World. Der er links i katalogerne til materialet på Bibzoom.
På Bibzoom World kan man også læse anmeldelser af nye film, musik og bøger på mange af BiblioteksCenter for Integrations materialer. P.t. ligger der over 200 anmeldelser, der er lagt på de seneste 3 år.

Sig din mening
Vi vil meget gerne have feedback vedrørende de nye kataloger – skriv til os på sbciredaktionen@statsbiblioteket.dk