Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Nye priser på fjernlån
For biblioteker
Navigation
 

Nye priser på fjernlån

Udgivet 21. august 2018

Med virkning fra 1. september 2018 ændrer Det Kgl. Bibliotek sine priser på fjernlånsmaterialer, der skaffes hjem fra udlandet. Begrebet "udland" dækker alle lande uden for Danmarks grænser inkl. de nordiske lande.

Fortsat gratis for folkebiblioteker
De nye priser vil udelukkende berøre private lånere, firmaer, hospitaler samt forsknings- og uddannelsesbiblioteker* imens, Det Kgl. Bibliotek fortsat fremskaffer materialer til folkebibliotekerne uden beregning.

Artikler fra udlandet
Det Kgl. Bibliotek tager i dag betaling for artikler bestilt i udlandet for private lånere, hospitaler og forsknings- og uddannelsesbiblioteker*. Prisen for fremskaffelse af en artikel fra udlandet er kr. 100,-. Prisen for firmaer er kr. 200,-.

Bøger fra udlandet
Med virkning fra 1. september 2018 vil prisen for fremskaffelse af bøger udenfor Danmark til forsknings- og uddannelsesbiblioteker*, private, institutioner og hospitaler være kr. 100,-. Prisen for firmaer er kr. 200,-.

Vi spørger altid først
I tilfælde hvor det er nødvendigt at skaffe et materiale uden for landets grænser, og hvor det er forbundet med omkostninger for låntager (de ovenfor nævnte brugergrupper) indhenter vi altid samtykke for udgiften hos låntager inden materialet bestilles.

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at kontakte os på fjernlaan.aarhus@kb.dk

* Aarhus og Københavns Universiteter anses som en del af Det Kgl. Biblioteks serviceområde og fremskaffelse af udenlandske materialer hertil er vederlagsfrit.