Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Nyhedsbrev fra BiblioteksCenter for Integration 21. december 2009
For biblioteker
Navigation
 

Nyhedsbrev fra BiblioteksCenter for Integration 21. december 2009

Julegave fra BiblioteksCenter for Integration

Bøger, musik og film på dit sprogInteresserede kan bestille et gratis banner, der gør reklame for "Bøger, musik og film på 30 sprog". Det drejer sig om banner 1, 2 og 3 som kan bestilles gratis i december 2009 og januar 2010. Bannerne kan ses og bestilles. Da vi har et begrænset antal bannere, så bliver det efter princippet ’først til mølle’.

På BiblioteksCenter for Integration vil vi gerne ønske alle en glædelig jul og godt nytår 2010.

Nyt bibliotekssystem

Statsbiblioteket har sammen med Aarhus Universitet besluttet at skifte bibliotekssystem i forbindelse med årsskiftet 2009/2010.

Dette får som konsekvens at nogle services vil ligge stille i perioden omkring årsskiftet. Fra 22.12.2009 til 6.1.2010 er der lukket for bestillinger til og via Statsbiblioteket – inkl. automatiseret fjernlån.

Det får ingen betydning for abonnerede lyn- og mixdepoter, da der er kalkuleret med overgangen til nyt bibliotekssystem i planlægningen af udsendelsen. Det bliver dog ikke muligt at låne specialdepoter før 6. januar 2010, hvor hele Statsbiblioteket igen åbner for alle services.

Materialer i 2010

Invitation til formidlere af materialer på fremmedsprog.
Da BiblioteksCenter for Integration ønsker dialog med bibliotekerne om valg af materialer, mødes det nationale indkøbsteam igen tirsdag 12. januar 2010. Tilmeld dig nu. Både tidligere og nye deltagere er velkomne.

Materialer til etniske minoriteter - fælleskøb 2010. Indkøbssamarbejdet er et tilbud til folke- og skolebiblioteker om fælles indkøb. BiblioteksCenter for Integration foretager materialevalg, indkøb og katalogisering. Læs mere om tilbuddet.

Tid til at bestille depoter på fremmedsprog. Nu kan du bestille lyn- og mixdepoter for 2010. Dit bibliotek beholder hvert depot i 6 måneder, hvorefter det returneres. Depotet erstattes derefter automatisk af et nyt depot, således at biblioteket altid har en aktuel samling.

Konferencenyt

Konferencenyt fra BiblioteksCenter for Integration. Det bliver et spændende konferenceår i 2010, hvor BiblioteksCenter for Integration vil være aktivt engageret på forskellig vis. Vi inviterer blandt andet til konferencen Integration & Biblioteker 20.april 2010. (Vi har tidligere meldt ud, at konferencen skulle finde sted den 15. april). IFLAs postkonference om multicultural library services afvikles i august 2010, og vores internationalt anlagte konference ”A World of Diversity” er derfor fastsat til 2011.

Lektier Online

Lektier Online rekrutterer frivillige.
Mange studerende er interesserede i at yde en indsats som frivillige lektiehjælpere til Lektier Online, som genåbner februar 2010. Læs mere om rekrutteringskampagnen, som er i fuld gang.

Lektier Online i ny indpakning. Projekt Lektier Online er som tidligere beskrevet i gang med at udvikle en ny IT-løsning, der bliver klar til test lige efter nytår. Men ikke kun den tekniske platform er ny. Lektier-online.dk vil også se helt anderledes ud - nye farver, nyt logo, nyt design.

Lektier Online får ny teknisk platform. Statsbiblioteket har indledt samarbejde med firmaet NetPeople, der skal sikre en helt ny teknisk platform som udgangspunkt for lektier-online.dk. Mødet mellem lektiehjælper og elev i realtid giver tekniske udfordringer som en ny basis-løsning skal understøtte endnu bedre.

Sprogredaktioner på BiblioteksCenter for Integration

Ny urdu-redaktion på BiblioteksCenter for Integration.
Sprogkonsulent Nasar Malik fortæller om arbejdet med Danmarks Radios nyheder og finfo.dk. Konsulenten inviterer biblioteker og andre samarbejdspartnere til sparring omkring sit indholdsområde.

Ny somali sprogredaktion på BiblioteksCenter for Integration.
Sprogkonsulent Ahmed Diria Liban fortæller om arbejdet med Danmarks Radios nyheder og finfo.dk. Konsulenten inviterer biblioteker og andre samarbejdspartnere til sparring omkring sit indholdsområde.

Ny bosnisk sprogredaktion på BiblioteksCenter for Integration.
Sprogkonsulent Amila Jašarević fortæller om arbejdet med Danmarks Radios nyheder og finfo.dk. Konsulenten inviterer biblioteker og andre samarbejdspartnere til sparring omkring det bosniske indholdsområde.

Fysiske lektiecaféer

165 lektiehjælpsprojekter på tre år. For tre år siden var der kun få. Men i perioden 2006-2009 blev der etableret 165 nye lektiehjælpsprojekter på folke- og skolebibliotekerne - til glæde og gavn for både børn og biblioteker. Projekt Lektiecafé også kaldet "100 nye lektiecaféer" stopper ved udgangen af november, derimod fortsætter en række af de caféer, som blev oprettet med midler fra puljen. Projektleder Lone Bak Nielsen, Statsbiblioteket, ridser resultaterne op.

Lær dansk

Nye "Lær dansk" materialer.
På BiblioteksCenter for Integrations hjemmeside findes forskellige redskaber til brug for bibliotekernes betjening af etniske minoriteter.

Nyheder fra andre biblioteker

Farum Bibliotek byder velkommen på 18 sprog.
Farum har mange borgere med rødder i andre dele af verden. Den mangfoldighed ønsker Farum Bibliotek både at favne og afspejle, blandt andet med et flot, nyt og internationalt indgangsparti og med en vifte af tilbud: lektiecaféer, depoter fra BiblioteksCenter for Integration og lokale sider på finfo.dk