Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Nyt bibliotekssystem - services på "pause"
For biblioteker
Navigation
 

Nyt bibliotekssystem - services på "pause"

Udgivet 12. november 2019

Det Kgl. Bibliotek er i gang med at implementere nyt bibliotekssystem. Det nye system går live den 19. november 2019.

Det er stor og kompleks øvelse og kan naturligvis ikke undgå at få nogle konsekvenser i forhold til Det Kgl. Biblioteks rolle i det nationale lånesamarbejde.

Der er services, som vil være helt eller delvist lukkede i perioder:

  • Indgåede bestillinger på Det Kgl. Biblioteks egne samlinger ekspederes sidste gang den 14. november 2019. Denne service kan desværre ikke genoptages før alle Det Kgl. Biblioteks poster er blevet geneksporteret til Danbib. Denne øvelse forventes at tage mellem 3 – 6. uger fra den 19. november 2019.
  • Fjernlån. I de tilfælde, hvor Det Kgl. Bibliotek ikke selv har materialet, fjernlåner vi det og udlåner det efterfølgende til det pågældende bibliotek. Denne service kan desværre ikke benyttes i en periode på mellem 3 – 6 uger fra den 19. november 2019.
  • BiblioteksCenter for Integration (BCI), som understøtter folkebibliotekernes betjening af etniske minoriteter med depotudlån, bliver også berørt af skiftet. Der vil kunne udlånes fra den eksisterende samling frem til den 14. november, mens alle nyanskaffede materialer ikke vil kunne katalogiseres fra den 18. oktober 2019. Det forventes at BCI kan udlåne depoter igen fra primo januar 2020.
  • Servicen ’Videnskabelige Artikler’ i bibliotek.dk, som er rettet mod Det Kgl. Biblioteks digitale licensbelagte tidsskrifter, vil blive suspenderet i en periode fra den 14. november 2019
  • Digital Artikelservice vil blive suspenderet i en periode fra den 14. november 2019.
  • E-depot servicen, hvor man ved kassation kan tjekke, om Det Kgl. Bibliotek vil lade materialet indgå, vil være suspenderet i en periode.

Det Kgl. Bibliotek vil opdatere tidsplanen og oversigten over konsekvenserne for lånesamarbejdet løbende i takt med, at overgangsplanerne kommer til at ligge mere fast.