Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Nyt fra newcomers projekterne
For biblioteker
Navigation
 

Nyt fra newcomers projekterne

Udgivet den 3. juli 2012


Af Vibeke Nielsen


Opdatering af hjemmeside

Hjemmesiden er blevet omorganiseret og opdateret, så det nu er muligt at læse om projekt Newcomers – samarbejde på tværs og erfaringerne fra projektet. Samtidig er undersiden om projekt Newcomers og de nye udfordringer blevet opdateret med projektets slutrapport. På newcomer forsiden kan du stadig læse generel information om newcomers, mens Expat Dinners har fået egen underside, hvor projekt ’Let’s meet in’ evaluering af Expat Dinners nu kan læses.

Erfaringer fra Projekt Newcomers – Samarbejde på tværs

Efter mange kilometer på farten i marts og maj er projektet blevet mange erfaringer rigere efter afholdelse af ni samarbejdsseminarer i Odense, Esbjerg, København, Roskilde, Viborg, Ikast-Brande, Frederiksberg, Gentofte og Vejle. Foruden bibliotekerne har mange lokale aktører deltaget som f.eks. lokale sprogcentre, jobcentre, internationale skoler, virksomheder, interesseorganisationer, ungdomsuddannelser, universiteter, erhvervsråd og regionerne. Nationale aktører som Foreningen Nydansker, Spousecare, projekt Velkomstagenterne fra DGI og Consortium for Global Talent har også deltaget i de ni afholdte samarbejdsseminarer.

Projektet bygger på erfaringerne fra første projekt Newcomers og de nye udfordringer – biblioteker på forkant, og projektet har haft to delmål:

  1. Opsamling, strukturering og videreformidling af erfaringer fra projekt ’Newcomers og de nye udfordringer – Bibliotekerne på forkant’ med særlig vægt på folkebibliotekernes centrale rolle som social og kulturel institution for newcomers i lokalsamfundet.
  2. Igennem lokale samarbejdsseminarer at skabe større synlighed og kendskab til bibliotekernes og andre relevante aktørers services og dermed skabe bedre vilkår for samarbejde på tværs i de deltagende kommuner.


Erfaringerne fra både projekt Newcomers og de nye udfordringer – bibliotekerne på forkant samt projekt Newcomers - samarbejde på tværs viser, at samarbejde mellem relevante aktører er det vigtigste parameter for at forbedre fastholdelsen af newcomers i Danmark. Det er nødvendigt, at bibliotekerne er opsøgende i lokalsamfundet, da mulige lokale samarbejdspartnere skal gøres opmærksomme på bibliotekernes store potentiale.