Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Nyt fra Nordic Best Practice Network
For biblioteker
Navigation
 

Nyt fra Nordic Best Practice Network

Udgivet den 5. maj 2015

Af Vibeke Nielsen, Statsbiblioteket

Netværket består af de tre nationalbiblioteker Kungliga Biblioteket i Sverige, Nasjonalbiblioteket i Norge og Statsbiblioteket i Danmark, samt de biblioteker i Norden, der har nationale materialeforpligtigelser for sproglige minoriteter.

Nordic Best Practice Network blev startet i 2010 og mødes 3-4 gange om året. Netværket har i fællesskab arrangeret Nordic Library Conference i 2011 og 2012, og i april 2015 var netværket medarrangør af konferencen ’Mellan flykt och forvändlin’ i Stockholm.

Dagen inden konferencen blev der afholdt et netværksmøde for Nordic Best Practice Network i Stockholm den 23. april. På programmet var bl.a. netværkets bidrag til IFLA pre-conference for sektion 32 i Cape Town til august og et fælles projekt for digitale materialer til sproglige minoriteter i Norden.

IFLA 2015

IFLA pre-konference for sektion 32 afholdes i lokaler på universitet i Cape Town. Der forventes ca. 50 deltagere, og der vil bl.a. være oplæg om, hvordan der samarbejdes i netværket i Norden og projekt World Nordic.

Læs mere om konference

World Nordic

På netværksmødet blev World Nordic præsenteret. Netværkets styregruppe bestående af Kungliga Biblioteket i Sverige, Nasjonalbiblioteket i Norge og Statsbiblioteket i Danmark er i dialog med Nordisk Råd om et samarbejdsprojekt vedr. digitale materialer til sproglige minoriteter. Det har været en længere proces, men nu er vi i en fase, hvor der laves en mere detaljeret udredning.
Det forventes i givet fald, at projektet startes 1. januar 2016.

Læs mere om Nordic Best Practice Network