Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Nyt netværk kom rigtig godt fra start
For biblioteker
Navigation
 

Nyt netværk kom rigtig godt fra start

Udgivet 13. september 2013

 

Af Vibeke Nielsen

Første møde i netværket for biblioteker og sprogskoler blev afholdt den 10. september på Odense Centralbibliotek med 28 deltagere. Netværket er etableret i forbindelse med projekt Læs dansk på bibliotekerne, der er støttet af Kulturstyrelsens udviklingspulje for biblioteker.

Mødets program

Dagen startede med en kort præsentation af projektet. Herefter gav forstander Jakob Dalsgaard, Lærdansk Fyn, og udviklingskonsulent Birgitte Ingsø Michelsen, Lærdansk, et spændende og lærerigt oplæg om de tre danskuddannelser, undervisningsplatformen, erfaringer og perspektiver.

Efterfølgende var der fokus på orientering af kollegaer på bibliotekerne om sprogskoler og materialer på bibliotekerne til sprogskolernes kursister. Hans Radsted, Bibliodan fortalte om nogle af Nyt Dansk Litteraturselskabs nye materialer, hvor der specielt var begejstring for bogen om Zlatan til den læsesvage gruppe.

Formiddagen blev afsluttet med en kort rundvisning på Odense Centralbibliotek. Efter frokosten fortalte Birte Klingenberg om de første projekterfaringer fra Esbjerg Kommunes Biblioteker. Derefter var der en kort præsentation af et undervisningsmateriale om folkebibliotekerne til sprogskolernes kursister, som projektet har produceret til sprogskolernes undervisere. Der var stor spørgelyst blandt deltagerne, så der var nogle rigtig gode og vedkomne diskussioner.

Netværkets fremtid

Der var enighed blandt deltagerne om, at det er en rigtig god idé med et netværk for både biblioteker og sprogskoler, så der vil også blive afholdt netværksmøder i 2014. Der blev foreslået flere emner til næste netværksmøde: præsentation af folkebibliotekernes arbejde og flere oplæg med erfaringer fra projekt Læs dansk på bibliotekerne.

Vil du vide mere?

Mødets præsentationer og undervisningsmaterialer til kollegaer på biblioteket og sprogskolens kursister kan ses på projektets hjemmeside.


Har du forslag til emner på kommende netværksmøder eller spørgsmål til netværket / projektet, så kontakt projektleder Vibeke Nielsen vin@statsbiblioteket.dk eller tlf. 4473 4632.