Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Fjernlånsfakta: ”Vi skaffer det til dig”
For biblioteker
Navigation
 

Fjernlånsfakta: ”Vi skaffer det til dig”

Af Kenth K. Nielsen, bibliotekar, Statsbiblioteket

Statsbiblioteket publicerer en række små informative artikler om Statsbibliotekets arbejde med fjernlån. Artiklerne publiceres på Statsbibliotekets website og annonceres via nyhedsbrevet ”For biblioteker”. Vi sætter fokus på det praktiske arbejde med fjernlån og giver et indblik i, hvad der sker bag kulisserne, når Statsbiblioteket skaffer fjernlån hjem.

Statsbiblioteket har lavet en lille film, der viser lidt om, hvordan et fjernlån i praksis foregår, når en låner bestiller noget materiale, der skal skaffes hjem fra udlandet. I eksemplet i filmen er det en fremmødt låner, der ønsker en bog, som efterfølgende bliver lokaliseret i USA.

Når vi modtager bestillinger fra biblioteker, foregår det på samme måde. Dog sidder vi ikke ude blandt publikum i servicecenteret men på kontorer bagved. Opgaven med at lokalisere og bestille materialet er dog den samme.

Vi har forskellige kriterier for, hvor vi bestiller det ønskede materiale, og vores målsætning er altid at finde den hurtigste og billigste leverandør.

Når materialet er ankommet, sørger vi for, at det sendes til jer.

I må meget gerne dele filmen, så også jeres lånere kan se lidt om, hvordan det foregår, når I skaffer dem materiale via os.