Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Opfølgning på BibZoom-seminar
For biblioteker
Navigation
 

Opfølgning på BibZoom-seminar

Udgivet 26. marts 2012


Af Heidi Reidel Sørensen

Så er BibZooms turné rundt i landet slut, og vi takker meget for de mange deltagere, som har bidraget med en masse gode spørgsmål, debatter og forslag. Her følger en kort opsummering til de, som ikke kunne deltage. Nederst i denne artikel kan du hente præsentationen fra seminaret i en lettere redigeret udgave.

Applikationen
BibZooms pc/mac-applikation blev frigivet den 29. februar i en betaudgave. Betaen har stadig en hel del mangler i forhold til både brugervenlighed og funktionalitet, men udviklingen går hastigt fremad. Når den endelige version frigives den 1. juni bliver det med et helt nyt design og logo, som i langt højere grad vil signalere musik og biblioteker (se præsentationen for de første udkast). Samtidig skal vi have en kort tagline til at understøtte dette.

Markedsføringsstrategien
Vi er startet fra bunden med at definere nogle skarpere målgrupper. Fælles for dem er blandt andet et redaktionelt fokus på dansk musik og samarbejdet med musikbegivenheder landet rundt. Redaktionen planlægger i år samarbejde med ni forskellige festivaler og en masse andet godt, så vi har her muligheden for at profilere BibZoom som en aktiv medspiller for den danske musikbranche og et lovligt, frit alternativ til netpirateri.

Kampagnerne
Markedsføringskampagnerne er stadig under udarbejdelse men vil i meget høj grad foregå på sociale medier og blive bakket op af fysiske events og et intenst pressearbejde. Det er meget vigtigt, at vi fremover lærer at betragte markedsføringen af BibZoom som en fælles opgave. Det betyder ikke lige arbejdsdeling, men at vi har behov for, at bibliotekerne bakker indsatsen op. Når vi ikke har ressourcer til landsdækkende tv-spots og bussbannere i alle byer, er det afgørende, at vi hjælpes ad med at sprede budskabet på de platforme, vi nu engang har.

Events i hele landet
BibZoom har udloddet fire koncerter til de fire bedste pr-planer, som kan sikre fulde huse til arrangementerne. Bibliotekerne opfordres stærkt til selv at arrangere musikbegivenheder af forskellige størrelser og arter. Alle arrangementer i kampagnemåneden vil blive nævnt i det samlede materiale, så vi ærligt kan sige events på biblioteker i hele landet – ikke bare fire byer. Se eventuelt præsentationen for inspiration til små og store tiltag.

Mobil app
Præsentationen her siger intet om en mobil app, men det var et spørgsmål på de flestes læber. Der kommer i første omgang, her op til sommer, en mobil radio app. Det vil sige, at brugerne kan vælge en musiker, stemning, sang, genre eller lignende, hvorefter app’en vælger en relateret sang næste gang. Planen er, at man via en ”like”-knap kan gemme musik, så den kan hentes næste gang man logger på pc-applikationen. Vi vil have mulighed for at prædefinere radiostationer, så der kommer stor synergi mellem app’en og fx lytteguides, temaer, festivaler eller andet redaktionelt arbejde. Mere information om app’en vil følge så snart, vi har den.

Kontakt
Det var overskrifterne. Jeg har udstyret disse slides med lidt ekstra informationer for at tydeliggøre indholdet, men er der tvivlsspørgsmål eller andet, er I meget velkomne til at kontakte mig direkte på hrs@statsbiblioteket.dk eller gennem support@bibzoom.dk. Bemærk dog at vi ikke kan svare nærmere på den mobile app endnu.