Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / På bogmesse i Teheran
For biblioteker
Navigation
 

På bogmesse i Teheran

Udgivet 9. juni 2010

Bogmesse i Iran 2010

Af Eva Fahnøe Buch

Vi arbejder løbende med at forbedre vores indkøb. Dette gælder både med hensyn til pris, tilgængelighed og udvalg. Efter et vist tilløb besluttede vi (vores persisktalende bibliotekar, Zeynab Bahramian og sektionsleder Eva Fahnøe Buch) i år at tage til bogmesse i Teheran.

Det var på forhånd vanskeligt at forudse, hvad vi ville møde, når vi kom derned. Hvor stor var bogmessen? Hvordan var udvalget? Kunne vi også skaffe musik og film med de nødvendige tilladelser? Og ikke mindst: hvordan fik vi samlet de titler sammen, som vi udvalgte, og sendt til Danmark? Der var virkelig tale om et eksperiment med mange ukendte faktorer.

Bedste forventninger indfriet

Det viste sig, at bogmessen var kæmpestor og samtidig et stort tilløbsstykke for teheranerne. En nybygget kæmpe hal – meget smukt udsmykket og bygget til afholdelse af fredagsbøn – dannede rammen om den største del af messen, men derudover var der masser af omfangsrige pavilloner. Inde i den store hal var der en myretue af gange, der var næsten ufremkommelige pga. trængsel, så det tog noget tid at få bare nogenlunde overblik over udbuddet. Det viste sig, at mulighederne for at købe spændende ting opfyldte alle forhåbninger.

Hvilke titler købte vi så?

I flæng kan nævnes: Nyudgivet skønlitteratur, mest persisk, men også oversatte titler, såsom Knut Hamsun: Markens grøde og Dan Brown: The lost symbol. Faglitteratur inden for en bred vifte af emner: flotte kogebøger, bøger om håndarbejde, biografier, psykologi, litteraturhistorie og historiske emner. Udvalget af børnebøger var imponerende, og det var dejligt at kunne vælge blandt så mange flotte titler. Vi købte den nyudgivne persiske ”Kongebogen” som flot tegneserie, Peter Pedal, Aragorn-serien og et stort udvalg af fine småbørnsbøger.

Vi var også hos forskellige film- og musikproducenter for at skaffe cd’er og dvd’er, og det lykkedes at få de titler, vi skulle bruge, med de nødvendige tilladelser.
Vi besluttede, inden vi tog af sted, at reservere nogle titler til indkøb af eksilforfattere for at få tilstrækkelig bredde, men 90 procent af indkøbet foretog vi i Teheran.
Allerede to uger efter hjemkomsten, modtog vi bøgerne i fineste stand.

Besparelse opnået – også i fælleskøbet

Prisniveauet var meget anderledes, end det vi plejer at se for disse materialer. De af jer, der har bestilt fælleskøbsmaterialer, vil se meget lavere priser, end der var meldt ud i tilbuddet.