Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Papers til The Nordic Library Conference 2011 er valgt
For biblioteker
Navigation
 

Papers til The Nordic Library Conference 2011 er valgt

Udgivet 6. april 2011

Nordic Library 2011

Nordiske gæster på hårdt arbejde
Repræsentanter for Statsbiblioteket i Danmark, Sveriges Kungliga biblioteket og Norges Nasjonalbiblioteket var fredag d. 25.marts at finde på Christianshavn, og de var der med det eneste formål: at udvælge papers til The Nordic Library Conference 2011. De tre nationalbiblioteker udgør medlemslandene i netværket Nordic Best Practice. Netværket har til formål at fremme det nordiske samarbejde omkring multikulturelle biblioteksservices og står også bag konferencen.

Det var ikke en helt nem opgave, papers komitéen var kommet på. Der var nemlig modtaget mange gode bidrag, og det skal nævnes, at Danmark var vel repræsenteret. Det gjorde selvfølgelig udvælgelsesproceduren ganske udfordrende.

”Vi ønsker, at de udvalgte papers skal være repræsentative i forhold til de mange forskellige projekter, der udvikles i Danmark, Norge og Sverige. Det er naturligvis ikke muligt at få alle med og derfor har vi lavet fire overordnede temaer. Det er områder, vi gerne vil sætte fokus på og diskuterer til konferencen i august”, udtaler Flemming Munch, områdedirektør i Statsbiblioteket (og medlem af papers komitéen).

Debat i Norden
Diskuteret blev der også på topmødet. Det var dog ikke på grund af internationale uenigheder. (Eller lørdagens fodboldkamp mod Norge). Snakken handlede om de mange forskellige projekter og initiativer i Norden, om udviklingen i biblioteksverdenen, den digitale fremtid og meget, meget mere. Hvis energien og interessen til mødet kan være et pejlemærke for den nordiske udveksling, tegner det godt for konferencen. Men tilbage til mødets egentlige formål: udvælgelsen af papers. Her følger en oversigt over udvalgte papers til The Nordic Library Conference 2011.


THEME 1: YOUTH, LIBRARIES AND INTEGRATION

Reading Seed Project: improved language skills before starting school (NO)

My Own Way: The Mentor Network (DK)

THEME 2: NEW PERSPECTIVES: INNOVATION THROUGH PARTNERSHIPS

Identifying a win-win-situation: Project Newcomers and the New Challenges (DK)

How can the local library become a meeting place for immigrants? (NO)

Love of reading and language development - two sides of same coin (NO)

 

THEME 3: WEB 3.1: NEW SERVICES AND NEW TECHNOLOGY

Online Homework: Using new technology to support integration (DK)

BibZoom.dk World: The world’s first digital library with an ethnic focus. (DK)

 

THEME 4: COMMUNICATION: HOW DO WE MAKE SURE OUR MESSAGE GETS THROUGH?

The International Library On-Line (S)

Der kan forekomme ændringer i udvalgte papers.


Ny tilmeldingsfrist for de tidlige
I forbindelse med mødet blev det også besluttet at udvide fristen for tidlige tilmeldinger til og med 1. maj. Det betyder, at alle tilmeldinger frem til denne dato får nedslag i prisen.

Statsbiblioteket, BiblioteksCenter for Integration er vært for The Nordic Library Conference 2011, der arrangeres i samarbejde med Sveriges Kungliga biblioteket og Norges Nasjonalbiblioteket.

Konferencen støttes af "Tilskud og støtte til internationale bibliotekskonferencer i Danmark" og "Nordisk Kulturfond".