Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Pressemeddelelse – Konferencen ”Det globale i det lokale”
For biblioteker
Navigation
 

Pressemeddelelse – Konferencen ”Det globale i det lokale”

18. januar 2006
Af Flemming Munch, Statsbiblioteket

Biblioteket som integrationspartner – konference skal belyse bibliotekernes åbenlyse potentiale til at styrke integrationen af etniske minoriteter.

Bibliotekerne er tæt knyttet til dansk folkeoplysningstradition der understøtter borgernes muligheder for at fungere i et demokratisk samfund. Det er naturligt at bibliotekerne også overfor etniske minoriteter påtager sig denne rolle.

Biblioteket er i forvejen et kulturelt frirum som de etniske minoriteter bruger flittigt. Men bibliotekerne kan også påtage sig rollen som læringscenter, rådgivningscenter, medborgerstøtte eller sprogudvikler. Det kan være kulturbrobygger og fungere som port til det danske samfund og vejviser til uddannelse og arbejdsmarked med jobhjørner og borgerservice.

Biblioteksstyrelsen og Statsbiblioteket vil sammen belyse mulighederne i konferencen

'Det globale i det lokale - integration og biblioteker' i Eigtveds Pakhus den 23. januar 2006

Konferencen åbnes af integrationsminister Rikke Hvilshøj som en markering af at bibliotekernes initiativer er koordineret med det øvrige arbejde der foregår på integrationsområdet.

Naser Khader er hovedtaler, og Clement Kjersgaard leder konferencens afsluttende paneldebat. Panelet består af politikere, profiler fra biblioteksverdenen og konsulenter fra integrationsområdet.

Formålet med konferencen er at synliggøre det store potentiale der ligger i at inddrage bibliotekerne i de kommunale og nationale strategier for integrationsindsatsen og at bidrage til en konsolidering af integrationsindsatsen i bibliotekerne.

Politikere, forvaltningschefer og biblioteksledere fra kommunerne, de politiske partiers kultur- og integrationsordførere, topembedsmænd fra undervisnings-, integrations- og kulturministeriet samt relevante store frivillige organisationer er inviteret. 155 deltagere er tilmeldt konferencen.

Konferencen markerer afslutningen på tre års fokuseret indsats for at udvikle bibliotekernes rolle i indsatsen for at integrere etniske minoriteter.

For yderligere information kontakt:

  • Områdeleder ved Statsbiblioteket, Flemming Munch, tlf 8946 2111
  • Sekretariatsleder i Biblioteksstyrelsen, Inger Frydendahl, tlf: 3373 3373
  • Bibliotekskonsulent i Biblioteksstyrelsen, Ann K. Poulsen, tlf: 3373 3373