Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Pressemeddelelse: Bibliotekerne lancerer egen musikradio app
For biblioteker
Navigation
 

Pressemeddelelse: Bibliotekerne lancerer egen musikradio app

Udgivet 14. juni 2013

Hent pressemeddelelsen som pdf >>

Bibliotekernes nye radio app Bibzoom Radio giver danskerne mulighed for unikke musikoplevelser på farten. Med den ny app til iPhone og Android telefoner, kan man lade sig inspirere og underholde af en lang række genre- eller temastationer udvalgt af nogle af landets stærkeste musikformidlere. Nye danske musikere og upcoming kunstnere, der ikke er udgivet, får sågar mulighed for at eksponere deres musik gratis via egne artiststationer.

Den 14. juni lanceres Bibzoom Radio, der kan hentes som en gratis app til mobilen. Uanset om man er til opera, fusionsjazz, dødsmetal eller dansk musik som Raske Penge eller Xander, giver bibliotekernes musiktjeneste Bibzoom nu mulighed for at tage favoritmusikken med på farten. I Bibzoom Radio kan brugerne vælge mellem en lang række stationer, der dækker et meget bredt spektrum af de mere end 10 millioner musiknumre som musiktjenesten Bibzooms musikbibliotek rummer. Bibzoom tilbyder foruden musik også formidling, lytteguides, anmeldelser og en kobling med det fysiske biblioteksrum i form af klassiske- og rytmiske musikklubber på landets biblioteker.

Stationerne spiller musik uden afbrydelser, og her angiver man sine favoritter, så husker systemet ens præferencer, til når man sidenhen besøger Bibzoom for at downloade fulde albums.

”Bibizoom kan tillade sig at tage lidt flere chancer og måske give vores publikum et indblik i nogle genrer og kunstnere, de ellers ikke ville have fundet på egen hånd. Og samtidig giver Bibzoom Radio noget synlighed for nogle af de mere ukendte eller nicheorienterede bands, der måske har svært ved at få deres musik ud på et efterhånden meget kommercielt digitalt marked”, siger Flemming Munch, områdedirektør og økonomisk/juridisk ansvarlig for Bibzoom-tjenesten.

Det smalle, lokale, sjældne eller verdensorienterede
Det er blandt andet nogle af landets skrappeste musikformidlere fra bibliotekerne, der kommer til at udvælge musikindholdet til radioerne. Foruden populære generestationer, vil der være stor fokus på at formidle det mere specielle og sætte fokus på aktuelle musikfestivaler og strømninger, for eksempel med dedikerede festivalstationer som Copenhagen Jazzfestival, Tønder Festival og Copenhell stationer.

Man kan også høre stationer med fokus på upcoming artister i Danish Music Awards Jazz stationen eller lade sig forføre med en guide til ”De ti vigtigste cellokoncerter ” eller en ”Filmmusik for begyndere”.
World-redaktionen på Bibzoom producerer verdensmusikstationer, som Sufi, Bhangra, Indisk Klassisk, Raï og Mali stationer.

Der bliver derfor ramt meget bredt, hvilket også fremgår af de radioer, der allerede ligger tilgængelige. Her er både klassisk persisk musik, en introduktion til black metal og en radio udelukkende med musik fra agentfilm.

”Vi skal udnytte den meget store og brede musikviden, der findes på de lokale folkebiblioteker. Det er en viden, som det ville være ærgerligt ikke at få delt, og som skal ud over bibliotekets musikhylder og nå musikforbrugerne der, hvor de er i dag, og hvor de opsøger musik, nemlig på nettet. Samtidig giver det en unik mulighed for at introducere en ny og måske ældre målgruppe til online musik – her kan bibliotekerne noget helt unikt, da vi har en ”public service” forpligtelse, som ikke kun skal tage højde for omsætning og markedsandele”, siger Morten Fogh, formand for Bibzoom.

Bibzoom Radio kommer også til at have masser af musik til den brede musikbefolkning. Her giver flere radiokanaler for eksempel mulighed for at varme op til sommerens allerstørste musikfestivaler og tage en lille bid af Roskilde Festival eller Smukfest på cyklen på vej til arbejde, så man kan møde velforberedt op til koncerterne til sommer. ”Børn og unge er også en vigtig målgruppe for Bibzoom, og derfor laver vi i samarbejde med Palles Gavebod (bibliotekernes børnesite) en række børnestationer på Bibzoom Radio”, siger hovedredaktør Niels Mark fra Herlev Bibliotek.

I løbet af sommeren vil det også være muligt at dele sine Bibzoom Radio musikoplevelser på sociale medier og læse musikartikler og anbefalinger fra bibzoom.dk.

Du kan hente Bibzoom Radio i App Store og Google Play fra 14. juni 2013.

Kontaktoplysninger:
Flemming Munch, områdedirektør på Statsbiblioteket. Økonomisk/juridisk ansvarlig i Bibzoom. 4030 0322.

Nicola Ravden, formand for Bibzoom strategisk udvikling. 2341 1865.

Morten Fogh, vækst- og udviklingschef, Aabenraa Kommune. Formand for Bibzoom. 2067 4144.

Vil du eksponere din egen uudgivede musik via Bibzoom Radio, så skriv til: radio@bibzoom.dk

Vil du være med til at udvælge og kuratere til Bibzoom Radio, så skriv til: redaktionen@bibzoom.dk

Fakta om Bibzoom:
Bibzoom er bibliotekernes digitale public service musiktjeneste
Bibzoom er et nationalt samarbejde og fungerer som bibliotekernes fælles platform for musik og musikformidling.
Musikformidlingen på Bibzoom leveres af kulturredaktører fra landets musikbiblioteker samt en række samarbejdspartnere.
Bibzoom indeholder al den musik, du elsker, og 10 millioner andre numre.