Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Pressemeddelelse: Find en mentor på biblioteket
For biblioteker
Navigation
 

Pressemeddelelse: Find en mentor på biblioteket

1. april 2008

Bibliotekerne og KVINFO går nu sammen om at lave mentornetværk for etniske minoriteter. 

Det er resultatet af en samarbejdsaftale (pdf), som KVINFO, Styrelsen for Bibliotek og Medier og Statsbibliotekets BiblioteksCenter for Integration (SBCI) har indgået.

Bibliotekerne har længe haft lyst til at prøve kræfter med mentorordninger. Det bliver lettere nu, fordi samarbejdsaftalen om mentornetværk giver bibliotekerne mulighed for at søge puljemidler i Styrelsen for Bibliotek og Medier og samtidig få hjælp fra KVINFO. 

KVINFO har siden 2003 drevet et succesfuldt mentornetværk for kvinder med flygtninge-/indvandrerbaggrund. Netværket vandt både Integrationsministeriets Integrationspris og Alt for Damernes pris i 2004 og har i dag godt 3000 deltagere på landsplan. KVINFO har opnået solid erfaring med mentorordninger, især ordninger rettet mod etniske minoriteter. Denne viden stiller KVINFO nu til rådighed for bibliotekerne. Blandt andet kan KVINFO tilbyde rådgivning om opstartsfase, rekruttering af mentorer og konkrete værktøjer til at danne mentornetværk.

”Biblioteker har altid spillet en rolle som brobygger mellem det gamle og det ny,” siger direktør i KVINFO Elisabeth Møller Jensen.

”Hver dag mødes brugere på tværs af etnicitet på bibliotekerne. En mentorordning vil ligge fint i forlængelse af allerede eksisterende aktiviteter som f.eks. lektiecafe, sprogcafe, ”karrierebibliotek” og jobrådgivning, fortsætter Elisabeth Møller Jensen.

”Med Kulturministeriets satsning på udvikling af en række medborgercentre i forbindelse med bibliotekerne, er det endnu mere oplagt at knytte mentornetværk til bibliotekerne som en del af et medborgercenter i et udsat boligområde,” siger Jens Thorhauge, der er direktør for Styrelsen for Bibliotek og Medier.
”Der er afsat 32 mio. kr. af satspuljemidlerne til udvikling af medborgercentre med for eksempel mentornetværk i programmet ’Lige muligheder’”.

Den nye mentorordning bliver markedsført af Statsbibliotekets BiblioteksCenter for Integration, SBCI, der er folkebibliotekernes videncenter om biblioteksbetjening af etniske minoriteter.

Områdeleder Flemming Munch fra Statsbiblioteket er glad for aftalen med KVINFO.
” Partnerskaber og samarbejdsaftaler er vejen frem, hvis vi skal styrke bibliotekernes indsats for etniske minoriteter. SBCIs flersprogede webportal, FINFO, kan både være med til at synliggøre mentornetværkene og rekruttere nye mentorer og mentees. Webportalen rammer en meget bred gruppe af potentielle medlemmer i mentor-netværkene. Vi når også langt ud med vores rådgivning og konferencer,” siger han.

Yderligere oplysninger

  • Jens Thorhauge, direktør i Styrelsen for Bibliotek og Medier, tlf. 33 73 33 67 eller 21 42 67 97
  • Inger Frydendahl, specialkonsulent i Styrelsen for Bibliotek og Medier, tlf. 33 73 33 26
  • Elisabeth Møller Jensen, direktør i KVINFO, tlf.33 13 50 88
  • Flemming Munch, områdeleder på Statsbiblioteket, tlf. 40 30 03 22