Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / PRESSEMEDDELELSE: Spil Dansk Dagen - Bibliotekerne er vigtige for danskernes musikkendskab
For biblioteker
Navigation
 

PRESSEMEDDELELSE: Spil Dansk Dagen - Bibliotekerne er vigtige for danskernes musikkendskab

Udgivet 30. oktober 2013

Download pressemeddelelsen (pdf) >>

Overalt i Danmark fejres Spil Dansk Dagen den 31. oktober. På lokale spillesteder og i radio og i tv sættes der denne dag fokus på dansk musik. Landets biblioteker tager skridtet endnu videre. Spil Dansk Dagen bliver nemlig startskuddet til en måned lang fejring af dansk musik på bibliotekernes digitale musiktjeneste Bibzoom – hvilket skaber stor glæde hos folkene bag Spil Dansk Dagen.

Ricco Victor, leder af Spil Dansk Dagen hos KODA, glæder sig meget over, at de store musiktjenester, med deres særlige engagement omkring Spil Dansk Dagen, ser potentialet i at profilere danske kunstnere.

"Danskerne opdager masser af ny musik via download- og streamingtjenesterne, og nysgerrigheden betyder forhåbentlig, at der kommer endnu flere mennesker ud og høre koncerter med dansk musik. Ikke kun på Spil Dansk Dagen - men hele året rundt,” siger Ricco Victor, og fortsætter:  
”Særligt glæder det mig, at Bibzoom laver en hel Spil Dansk Måned, og ikke mindst at Bibzoom sætter fokus på de kunstnere og den danske musik  - herunder også ny dansk musik – som danskerne ellers ikke typisk bliver præsenteret for på de andre store medier”.

Fra i dag og i hele november måned, vil man hver eneste dag på Bibzoom kunne finde artikler, playlister og anmeldelser af danske kunstnere. Der vil være hitlister udvalgt af kendte danskere, der giver deres bud på de bedste danske numre. Sidst men ikke mindst vil man kunne høre udvalgt dansk musik på tre dedikerede radiostationer på mobil app’en Bibzoom Radio.

Hovedredaktør på Bibzoom udtaler: ”Spil Dansk Dagen er en fantastisk anledning til at sætte fokus på alt den fantastiske danske musik. Dansk musik er så forskelligartet og der er så mange talenter, både nye og gamle, at vi har valgt at gøre hele november måned til ’Spil Dansk Måned”. Vi har både fokus på det ny og upcoming, samt på den gamle og veletablerede musik”.

Fokus på ny musik
Bibliotekernes musiktjeneste Bibzoom vil i løbet af måneden sætte ekstra fokus på ny dansk musik:

”For os er det vigtigt at Spil Dansk Dagen – og hos os Spil Dansk Måneden - ikke kun bliver en hyldest til de etablerede navne, men at vi også sætter fokus på nye danske bands og genremæssigt mere smal musik. Det kommer vi til at gøre både redaktionelt og gennem tre dedikerede musikstationer på Bibzoom Radio, hvor vi løfter ny musik frem i rampelyset,” siger Niels Mark.

Fakta om Spil Dansk Dagen:

 

 • Spil Dansk Dagen er årets store festdag for dansk musik, og i år foregår det torsdag den 31. oktober. På grund af massivt vokseværk er der i år arrangementer i hele uge 44.
 • Der sker noget overalt i landet: på skoler, sygehuse, spillesteder, virksomheder, biblioteker, kirker, forsamlingshuse m.m.
 • Det er ikke en forudsætning, at der synges på dansk eller at musikerne er danskere – blot at der er tale om musik skabt af danske komponister eller sangskrivere.
 • Kunstnere og arrangører er en blanding af professionelle, amatører, frivillige og lokale ildsjæle.
 • Koda tog i 2001 initiativ til begivenheden for at støtte op om dansk musik i al sin bredde og mangfoldighed.
 • 35 af de største danske musik- og kulturorganisationer bakker op.
 • I 2013 er der samarbejde med 28 Spil Dansk Kommuner over hele landet.
 • Mere om Spil Dansk Dagen, bl.a. de nyeste arrangementer: www.spildansk.dk

Download gratis pressefotos: www.spildansk.dk/presse/billeder (link udløbet)

Kontakt:
Yderligere oplysninger, kontakt:

Ricco Victor, leder af Spil Dansk Dagen. Direkte nummer: +45 33 30 64 45, mail: rvi@koda.dk, webside: www.spildansk.dk. Landemærket 23-25, Postboks 2154, 1016 København K. Telefon: +45 33 30 63 00     

Journalist Anders Houmøller Thomsen, kommunikation, Spil Dansk Dagen, mobil-tlf: +45 26 44 97 50, mail: anders.houmoeller@net.telenor.dk

Fakta om Bibzoom:

 • Bibzoom er bibliotekernes digitale public service musiktjeneste
 • Bibzoom er et nationalt samarbejde og fungerer som bibliotekernes fælles platform for musik og musikformidling
 • Musikformidlingen på Bibzoom leveres af kulturredaktører fra landets musikbiblioteker samt en række samarbejdspartnere
 • Bibzoom indeholder al den musik du elsker og 10 millioner andre numre

Kontaktinformation:
Niels Mark, hovedredaktør, Bibzoom. 60 69 38 88
Nicola Ravden, formand for Bibzoom strategisk udviklingsgruppe. 23 41 18 65
Flemming Munch, områdedirektør på Statsbiblioteket. Økonomisk/juridisk ansvarlig i Bibzoom. 4030 0322.