Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Projekt Avisdigitalisering
For biblioteker
Navigation
 

Projekt Avisdigitalisering

Udgivet 2. august 2012

Af Karen Williams, projektleder, Statens Mediesamling

Statsbiblioteket er i gang med at planlægge et større avisdigitaliseringsprojekt – Projekt Avisdigitalisering. Faktisk er det vort mål at digitalisere ca. 32 millioner avissider inden udgangen af 2015.

Vi befinder os endnu i planlægningsfasen, men det står allerede nu klart, at projektet bliver et af de største avisdigitaliseringsprojekter i verden. Der er mange ender at holde styr på, og de mest interessante vil vi gerne dele med resten af verdenen.

Vi har derfor oprettet en blog om projektet - www.avisdigitalisering.dk. Her publicerer vi med jævne mellemrum materiale om bl.a. projektets fremdrift, studieture, indhøstede erfaringer og inspiration fra andre digitaliseringsprojekter samt nye samarbejder. Man kan abonnere på nye blogindlæg ved hjælp af RSS-feed eller mail.

Bloggen skal ses i sammenhæng med projektets baggrundsinformation, som ligger på Statsbibliotekets hjemmeside. Her informerer vi om rammerne for projektet, men det er også her, vi publicerer nyheder om bl.a. EU-udbud, kontraktunderskrivelse og igangsættelse af større faser i projektet.
Vi besvarer naturligvis spørgsmål angående Projekt Avisdigitalisering, så kontakt os gerne på kontakt@kb.dk.