Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Projekt E-kopi 2 er nu i drift på projektbibliotekerne
For biblioteker
Navigation
 

Projekt E-kopi 2 er nu i drift på projektbibliotekerne

Udgivet 11. januar 2012

Af Vibeke Nielsen

Mandag den 9. januar gik E-kopi 2 i luften. Det betyder, at brugerne nu har mulighed for at bestille farveartikler fra populære tidsskrifter og få dem sendt direkte til deres mailboks.


Formålet med E-kopi 2

Formålet med projektet er at stille en stadig større og mere varieret mængde af Statsbibliotekets tidsskriftartikler til rådighed elektronisk. Det drejer sig om en række specialmagasiner og magasinpressen og det handler om at sikre en tidssvarende service for brugerne.

Projektet skal også undersøge, om der er et behov for denne specifikke elektroniske service, og dermed afklare, om der er grundlag for en national udrulning og idriftsættelse af servicen.


Hvem er med?

E-kopi 2 er et pilotprojekt, som i perioden 9. januar-30. juni sættes i drift på Randers Bibliotek, Aalborg Bibliotekerne og Statsbiblioteket. Projektet sker i samarbejde med Copydan Tekst & Node samt Center for Bibliotek og Medier.


Hvad er indholdet i E-Kopi 2?

Der vil være fokus på de magasiner, som er indekseret i Artikelbasen, og som derfor kan fremsøges. Der startes ud med tidsskrifter fra Dansk Magasinpresses Udgiverforening, der omfatter populære tidsskrifter fra Aller, Bonnier og Egmont f.eks. Illustreret Videnskab og Euroman.
Fra midten af januar vil også artikler fra Danske Specialmediers magasiner, der er indekseret i artikelbasen, indgå i projektet. Servicen er tilgængelig for brugerne i bibliotek.dk, og der reklameres for det nye tiltag på projektbibliotekerne.


Projektets udvikling

Brugen af den nye elektroniske service vil blive fulgt tæt af For Biblioteker under hele projektperioden.